Hammarby vann hemmapremiären

Bajen vann första hemmamatchen för säsongen. Umeå Södra, en av favoriterna i Norrettan besegrades med 2-1, vilket var ett resultat i underkant.

Hammarby inledde med fint passningsspel och var det spelförande laget i hela matchen, men det dröjde en bra bit in i första halvlek innan det hettade till framför något av målen. Båda lagen hade svårt att hitta sina anfallare och det var få avslut. Efter en knapp halvtimme gav Megan Mischler Hammarby ledningen med ett skott ur snäv vinkel, över målvakten i burgaveln.

I inledningen av andra halvlek kvitterade Umeå Södra genom Therese Kapstad, som fick bollen till skänks av Hammarby-försvaret och enkelt kunde sätta 1-1 bakom Emelie Ekman. Umeå lyckades störa och stressa det grönvita försvaret genom att jobba högt upp i plan, men i det stora hela hade Hammarby bra kontroll på matchen och segermålet gjordes återigen av Megan Mischler som fick ett inspel längs marken från höger, vände bort sin försvarare och rullade in bollen.

Hammarby hade bud på flera mål i slutet av matchen med bland annat ett stolpskott från inbytta Hanna Korell, men de 267 åskådarna som trotsade kyla och väta fick nöja sig med två mål och tre poäng för hemmalaget.