Petersson: "Vi måste hitta en annan väg"

Vi har träffat Linköpings manager Jörgen Petersson som i en exklusiv intervju med Damfotboll.com berättade om sin nya roll den här säsongen, om anledningen till misslyckandet förra säsongen och hur man tänker arbeta för att bli bäst i Sverige - igen.
Jörgen Petersson, Manager i Linköpings FC

Inför förra säsongen gick Linköpings FC in med målsättningen att bli bäst i landet, men riktigt så blev det inte. Istället hamnade man på en sjätte plats i ligan efter en säsong med flera olika ansikten, något som lagets nye manager Jörgen Petersson försökt att jobba med sedan dess.

- Vi var väldigt bra i början på säsongen sen drog vi på oss skador som valde att inte ersätta under våren och det kostade lite för mycket. Vi hade en för liten spelar trupp sett till antal, säger Jörgen Petersson i en exklusiv intervju med Damfotboll.com

Gå in på vår Webb-TV och se hela intervjun.

Martin 2012-05-05 16:58

En intressant och korrekt analys av Jörgen men problemet är ju att truppen i år är ännu tunnare och att man fortsätter dra på sig skador. 0-3 mot Vittsjö var tyvärr inte helt oväntat med tanke på ovan nämnda och nu väntar ett riktigt måstemöte mot Örebro hemma nästa omgång.

Alla tankar på guld kan man givetvis lägga åt sidan och frågan är inte om utan när man förstärker truppen såväl numerärt som kvalitetsmässigt. Fullständigt katastrofal inledning på säsongen och det är bara att hålla tummarna för att Rohlin kommer tillbaka snart för där finns ingen ersättare att hitta.

Intressant också att 'Kosse' som ju lämnade LFC (eller fick kicken) inför denna säsong nu ensam stått för lika mycket 'poäng' (mål+assist) som hela LFC:s lag gjort tillsammans. Något står inte rätt till i mitt favoritlag ...

Jörgen LdB FC Fan 2012-05-05 17:45

Vad har hänt med Manon Melis som inte gör mål????

nissehult 2012-05-05 20:58

Har sett 2 matcher med Linköping i år, missade tyvärr dagens...

Men att man inte gör mer mål framåt får nog tillskrivas De Vannas egoism.
Kvaliten är för bra i allsvenskan för att komma runt 2 spelare och tro att man kan dribbla bort 2 till...
matchen mot Kdff hade de inte mycket, men det var första matchen. Mot Tyresö kunde man vunnit med 3,4-0 om bara passningen kommit.

Att Mellis inte gjort mer mål är nog så enkelt att hon inte får bollen när lägena varit där.

Johnte 2012-05-05 20:14

Två saker att säga om matchen Vittsjö-Linköping.
1 jag får omvärdera Vittsjö.De kommer inte att vara någon avstignings kandidat som jag
trodde innan serien började.Det är bra arbetat av dem. Gratulera till den fina vinsten.
2 Linköping kan helt glömma guldsnacket.Man har inte lyckats att vinna bortamatcherna
vilket jag ser som väldigt centralt om man ska vara guldaspirant..För att inte tala om hemmamatcherna vinst mot Tyresö oavgjort mot AIK

Manon Melis kommer inte att vinna skytteligan i år.Jag får känslan av att det är något
i Linköpings spel som inte passar henne.Att hon springer i sönder försvaret är ju inte mycket att hänga upp i julgranen.Manon Melis rätt utnyttjad är en stor skyttedrottning och en gudabenådad anfaller i världsklass.det vet alla.
Så just nu får jag känslan av att man inte utnyttjar henne rätt.
Om De vanna är egoistisk. Så är det upp till ledningen (tränarna) att plocka av henne detta eller bänka henne tills hon lär sig att vara mindre egoistisk.Om det nu är så?
Det visar sig nu att Manon Melis är skadad, en smäll hon lär ha fått i matchen mot AIK i förra omgången.Hon gjorde ett inhopp i slutet av matchen idag mot Vittsjö.Konstigt det har inte framkommit tidigare att hon blev skadad.