Självmål hjälpte LdB FC Malmö till seger i Piteå

Det blev inget nytt målkalas för LdB FC Malmö på bortaplan mot Piteå IF. 2-0 är ett resultat som mera berättar om att Piteå IF håller bra klass än att förlusten i Vittsjö var pinsam mot en nykomling i Damallsvenskan.

Det litet pinsamma i söndagens match var att LdB FC i det längsta såg ut att vinna på ett självmål. Fem minuter före halvtid lyfte LdB FC-backen Lina Nilsson in en lyra framför mål där bollen olyckligt touchade hemmabacken Lena Blomkvist och ställde målvakt Maria Rönnbäck.
Piteå-försvaret höll de berömda LdB FC-anfallarna Anja Mittag och Ramona Bachmann på mattan. Den senare hade ett friläge redan efter 5 minuter som Maria räddade. Efter en halvtimme hade Ramona ytterligare en chans men sköt utanför efter att ha rundat Maria i Piteå-målet.
Ett par minuter tidigare tvingade Piteås Sofie Persson Thora Helgadottir att boxa hennes frispark över ribban.Hanna Pettersson tvingade Thora till en räddning när hon kom nästan fri från vänster och fick skjuta ur vinkel.

Elin Rubensson ser ut att bli den eviga inhopparen i LdB FC Malmö. Hon blev inbytt efter 68 minuter och liksom mot Umeå gjorde hon mål, sammanlaget fyra har det blivit på hennes korta speltider och därutöver tre assists.Det återstod bara en minut av ordinarie speltid när Anja Mittag försåg Elin med det målgivande inlägget till 2-0.
I en närkamp en kvart från slut nickade Anja Mittag och PIFs mittback Sara Eliasson ihop. Sara slog upp ena ögonbrynet och fick bäras från plan och sys med nio stygn.

- Jag såg så klart Piteås match i Vittsjö förra helgen och visste att de har ett kompakt försvarsspel och är starka i närkamperna, säger LdB FC Malmös tränare Peter Moberg.
- Vi var starkast i anfallsspelet den första kvarten, sedan kom Piteå och ännu vid ställningen 0-0 hade man ett friläge (Hanna Pettersson) som tvingade Thora till en räddning när hon kom nästan fri från vänster och fick skjuta ur vinkel.
Till bäst i laget utnämner Peter Moberg sin mittback Malin Levenstad.

- Vi gjorde åter en jättrebra prestation liksom mot Vittsjö men fick inte poängen med oss. Alla på plan presterar allt vad man kan begära,- Ser man till LdB FCs startelva och de spelare de byter in, är det seriens vassaste lag offensivt, säger PIFs tränare Stellan Carlsson
- Även om LdB FC är bra, tycker jag att vi förtjänar mer. Det är det bästa laget vi mött i år..
Hallbera Gisladottir som utsågs till hemmalagets bästa spelare:
- Det är aldrig kul att förlora, men ändå tycker jag att vi ska vara stolta över insatsen idag,

Jörgen LdB FC Fan 2012-05-06 17:08

Bra jobbat tjejer o Ledare!
Nu e det väl dags o låta Elin Rubensson spela ifrån start för hon levererar o bänka Ramona Bachmann. Man måste våga bänka stjärnor som inte levererar!

Johnte 2012-05-06 18:49

Skit bra där tjejer....Piteå är ingen dåligt lag...var lite orolig för den här matchen men det ordnade man bra det.Sedan är det inte så att Malmö kommer att utklassa varje motståndare som man tycks tro i den här artikeln. Hur rolig skulle den Damallsvenskan bli, Jag är nöjd med vinsten även om det skulle ha blivit bara genom ett självmål från Piteå. Det märkliga är att detta räknas också.Moberg säger att Rubensson kommer närmare och närmare en startelva plats och det kan hon vara värd.Möjligen ska man låta Bachmann vara lite inhoppare ett tag.Men kan samtidigt tycka att hon skall spela sig i form...så jag är lite splittrad där.Det var otur att hon fick sin fotskada så tidigt i försäsongen.Där missade hon en viktig period.Men att hon kommer tillbaka i topp form tvivlar jag inte en sekund på.Men under tiden kanske man ska ge Rubensson lite mer speltid än vad hon har nu.Det förtjänar hon definitivt.

Jörgen LdB FC Fan 2012-05-06 20:48

Undrar bara hur mycket E.Rubensson ska bevisa innan hon får starta o inte vara inhoppare......
Rubensson & Mittag i anfallet vilket radarpar o dra ner Sjögran på mittfältet.
i hemmamatchen så gjorde Elin 1 mål o spelade fram till 3 om jag inte minns fel.
Om jag hde varit coatch så hade hon varit startspelare för Elin har ju utvecklats enormt sedan förra säsongen både spel o fysik.

Johnte 2012-05-06 21:29

@Jörgen det är en tanke som jag kan stötta till hundra procent. Rubensson och Mittag i anfallet. de hittar varandra bra och, om jag inte är helt fel på det så har de gjort 11 mål tillsammans Men det blir problem på mittfältet då jag tycker att Gunnarsdottir och Schmitty, känns som det bästa mitt låset centralt.Gunnarsdottir ger mer stabilitet än vad Sjögran gör. (tycker jag i alla fall)Schmidt ska man inte röra.Gör ett utmärkt jobb där då får Sjögran gå ut på en kant.Då är det frågan om det är Veje eller Bachmann som får lämna plats.Vad jag har förstått är det inte en favorit position för Sjögran.Men vad gör man inte för lagets bästa.

Johnte 2012-05-06 22:00

@Jörgen vet inte vilken hemma match du menar. Men syftar du på Umeå matchen så passade E Rubensson till bara ett mål och det var 7-1 målet som Mittag gjorde. Det var ett tack för passningen Rubensson fick av Mittag när hon gjorde 5-0 målet.
Mot Kristianstad så passade Rubensson Anja Mittag när hon gjorde 4-2 målet och
5-2 målet gjorde Rubensson på pass av Mittag.Så uppenbarligen så hittar de varandra mycket bra. Ingen tvekan om det, och det borde herr Moberg utnyttja bättre. De är båda stekheta just nu.

Malmö-Fan 2012-05-06 22:58

Trevligt att lyssna på SR4 Norrbotten som i sin lugna stil hyllar LdB genom hela referatet och gillar resultatet. Heder till norrlänningarna, men den största respekten stannar hos vårt lag från IP.

Jörgen LdB FC Fan 2012-05-07 06:40

Ja all heder till P4 Norbotten som dessa två reportrar!

Jörgen LdB FC Fan 2012-05-07 06:46

Jag skrev fel 1 mål 1 assist! tack Johnte.
Ja jag tycker att man ska sätta Ramona på bänken o dra ned Sjögran på mittfältet.
För man ska ju ha dom spelare som e bäst på plan sen får ju Ramona träna sej i form för man har inte råd med poängtapp i någon match.

Johnte 2012-05-07 10:31

Javisst, skulle man kunna sätta Ramona på bänken och låta henne göra inhopp i andra. Man kan inte bara träna sig i form utan behöver också matchspel, få upp match termpot.
Men just nu är det Mittag som ska billda anfallspar med Rubensson Kan jag tycka. Men å andra sidan vet man inte hur Rubensson reagerar när det blir 90 minuter som ska spelas. Man vet inte hur mycket speldippar hon får under 90 minuter. Det är en helt anna sak att hoppa in och kan ge järnet under den period man är inne.
Men det bör hon nog klara av kan man tycka.
Nä, poängtapp har man definitivt inte råd med om man ska vara med i toppen.Nu ska här laddas för ett hett skånederby den 12/5. Har redan bokat den matchen mot sensationslaget Vittsjö.

Jörgen LdB FC Fan 2012-05-07 15:22

Det blir en spännande derbyfest!

Johnte 2012-05-08 21:04

Vad jag förstår så har Vittsjö supporter buss ner till Malmö....Vi får väl se vad Malmö gör när det ska spelas i Vittsjö och Kristianstad.