Fischer: "Vi måste jobba oss igenom det här"

Ikväll drabbar LFC och KIF Örebro samman på Folkungavallen i Linköping och det är två lag som är i behov av poäng, vilket talar för att skönspel är det sista som kommer utspela sig på Folkungavallen ikväll, och det vet LFC:s mittfältskugge Nilla Fischer - Vi måste jobba oss ur det här, säger hon till LFC-TV
Nilla Fischer
Foto: LHC-TV

Linköping kommer från säsongens första förlust mot den överraskande nykomlingen Vittsjö på bortaplan samtidigt som Örebro stått för det exakt motsatta när dem senast besegrade Djurgården med klara 3-0.
Inför ligastarten var det många som satsade sina slantar på att Linköping skulle tillhöra en av kandidaterna till guldet och trots att inledningen inte sett så katastrofal ut som många vill mena så måste Linköping höja sig avsevärt om guldtipset ska kvarstå.

En av lagets positiva, men också väntade, kuggar den här säsongen har mittfältaren Nilla Fischer varit och hon är allt annat än nöjd med hur spelet fungerat på sistone. Samtidigt visar hon att hon är väl medveten om att det inte hjälper att gnälla, och väljer istället att inse faktum.

- Vi har inte fått det att klaffa oavsett vilket lag vi mött än så länge så det är bara hårt jobb som gäller. Det är små detaljer som avgör, vi har inte haft oflyt eller så det ska vi inte skylla på, men det kan vara ett enkelt mål som vänder på allt om vi bara väljer att jobba hårt. Ingenting löser sig av att vi lutar oss tillbaka, vi måste jobba igenom det här, säger hon inför kvällens viktiga match mot Örebro till LFC-TV

Rohlin in - Melis ut

Det som trots allt sett väldigt bra ut hittills den här säsongen är Linköpings centrala linje, och det är också en kugge som måste fungera om gulddrömmen ska fortsätta existera. Senast mot Vittsjö fanns Charlotte Rohlin inte med till följd av den hjärnskakning hin ådrog sig mot AIK, men landslagsstjänan är ikväll tillbaka i backlinjen. Istället saknas en annan kugge i laget då Manon Melis saknas till följd av sin ryggskada.

vlad dena 2012-05-10 17:12

Сегодня. Чемпионат России. Мордовочка 0-5 Россиянка
Шведка Якобссон сделала дубль

Rufus 2012-05-10 17:24

Förstod inte hela Vlads budskap här ova, men det handlar både om Rossiyanka och Sofia Jakobsson. Alltid lika roligt att höra om Sofias bravader i Österled!.

GambitSWE 2012-05-10 18:34

@Rufus, verkar vara ett resultat inbakat...sedan angående Sofia, så finns det rykten enligt @DandalBs på twitter, att hon kommer att gå till Potsdam efter hennes kontrakt går ut i sommar...men han betonar att det endast är rykten hittills....

Upp för bevis för Linköping idag. De måste bara vinna, inte så mycket för placeringen i tabellen, utan för att styrka självförtroendet i laget. De behöver en boost.

Har märkt på sistone att artiklarna på sidan är väldigt ofta felskrivna grammatiskt, och att meningsuppbyggnadena är såpass konstiga, att det är svårt att förstå vad författaren vill nå ut med. Jag vet att jag själv inte är någon grammatisk guru, men å andra sidan är det inte jag som skriver dem.

Johnte 2012-05-10 19:10

Ja, ja, det blir nog bra....det är ju bara 6 poäng upp till toppen.Det faktum att Melis inte var startelva spelare mot Vittsjö framgår inte....hon byttes in i slutet på den matchen.
Ska jag tolka det som om hon inte är med alls idag???eller???

Evelina Johansson 2012-05-10 20:24

På fotbollsförbundets livescore står Melis uppskriven på Linköpings bänk, så förmodligen sitter hon där. Matchen ser dock ut att ha inneburit fler dåliga nyheter för LFC. Inte nog med att dom ligger under med 0-1 nu i mitten av andra halvlek - dessutom blev både Rohlin och Fischer utbytta i första halvlek respektive halvtid. Rohlin sannolikt med gamla skadan, men Fischer? Nu blev det för övrigt just 1-1 :-)

davidfermin 2012-05-10 21:01

nu så är det nog tyvärr så att linköping är borta från guldet med största sannolikhet vinner tyresö och malmö sina hemmamatcher på lördag och då skiljer det 8 poäng och det är mkt det gör att de måste förlora tre matcher mer än linköping resterande omgångar

Martin 2012-05-10 21:06

Rohlin blev knäskadad så 'tyvärr' inte gamla skadan som spökar, nu är väl i värsta fall OS i farozonen och då sprack nog även Damlandslagets chanser till en bra placering. Melis mycket riktigt på bänken men ryggskadad så bör inte spela. Fischer har jag inte koll på men det faktum att hon byttes ut tyder ju tyvärr på att även hon kan ha dragit på sig nåt, ytterliggare ett stort avbräck för Damlandslaget om så är fallet.

LFC har nu alltså minst 5 och i värsta fall 6 spelare skadade i en trupp som i början av säsongen var 19 spelare liten (man börjar ju undra om det är träningsupplägget det är fel på eller om konstgräsplanen de tränar på vid 'Ljunkan' är boven i dramat för så sjukt mycket skador kan inte bero bara på otur).

LFC hade som vanligt mest avslut på mål men man vinner ju tyvärr på att bollen går i mål så det hjälper ju föga. Noteras kan att Petra Larsson med begränsad speltid nu har 1+2 och alltså har varit inblandad i 3 av LFC:s 4 gjorda mål. Kanske läge att ge henne en fast plats i startelvan då det är en spelare som i varje fall ger 100 % i varje match vilket tyvärr inte kan sädas om all övriga.

davidfermin 2012-05-10 21:07

kan ju vara en del av orsaken de ej får till det alla skador de har.
för i grunden ska ju lfc minst va topp fyra om man kollar på spelarmatrial . men tror skadan på sällström var otroligt hårt slag.

Johnte 2012-05-10 21:35

Ja mysteriet Linköping fortsätter...1-1 mot Örebro ????.... Inte godkänt...inte på hemma plan.Ja @ Evelina jag såg att Melis satt på bänken på Live Score....Då var det inte ut för Melis....Hon var inte med i startelvan mot Vittsjö heller, men kom in i den 85e då.Idag kom hon inte in alls.Men var med i laguppställningen, men på bänken.Ja, Fischer utbytt i halvtid ???...vad har hänt där?. Lisa De Vanna producerar inget.Det finns många knutar i Linköping nu. Ja Rohlins hjärnskakning från AIK matchen måste ha gjort sig påmind.Tydligen inte...det var en knäskada ser jag nu. Man kommer att vara 8 poäng efter toppen när omgången är över,oavsett vem som leder.