Clara Markstedt avgjorde cupderbyt

Genom ett mål av Clara Markstedt vann AIK välförtjänt kvällens Stockholms-derby i Svenska Cupen på Kanalplan med 1-0 . Drygt 230 trotsade det kyliga, småregniga vädret och såg hur AIK gick vidare till åttondelsfinal.
På bilden syns hur bollen går förbi högre stolpen. Susan Varli (AIK) i luften, Matilda Forslund (14) och Mathilda Hagman (08) tittar på medan Emelie Ekman i mål har tur. FOTO: Rainer Fussgänger.

Svenska cupen diskuteras nästan varje år.Väldigt ofta spelar damallsvenska lag med en del reserver och så var det även ikväll. Madeleine Tegström och Nazanin Vaseghpanah kom in under andra halvleken medan Jennie Nordin och Susanne Nilsson satt kvar på AIK-bänken. Lagkaptenen Hanna Folkesson är fortfarande skadad och väntas spela nu på söndag mot svenska mästarna LdB FC Malmö. Trots dessa ommöbleringar var AIK det bättre laget i den första halvleken. Målet efter 16 minuter var ett kliniskt avslut av Markstedt som fick en bra passning av Susan Varli. Efter detta hade AIK kunnat göra fler mål och träffade ribban två gånger. Malin Diaz styrde och ställde på mittfältet, fördelade bollar i alla riktningar och på AIK:s vänsterkant gjorde Elin Bragnum en mycket bra insats.

Den andra halvleken var mer jämn och den klasskillnad som faktiskt borde finnas mellan lagen syntes inte riktigt till. Men medan AIK är ett hyfsat bra samspelat lag känns det fortfarande som att Hammarby har endast nya spelare som fortfarande befinner sig i en process där de ska hitta varandra, där de vet vem som tar vilka löpningar och när. Det kommer att dröja ett antal matcher innan Bajen har fått ut det optimala ur sin trupp och det är nog mest därför att återtåget till Damallsvenskan. Troligtvis kommer inte detta att ske i år. Klubbens mål borde istället vara att komma med i den Superetta som kommer att bildas 2013.

Text: Rainer Fussgänger

DIFDAMsaman 2012-05-17 11:32

1 mål det var intressant djurgården slog ju i o för sig ett lag i cupen med 8-0 och det skriver ni inte om va?

Rainer Fussgänger 2012-05-17 12:51

Det fanns nog ingen reporter i Västerås, tyvärr.