Femetta för Dalsjöfors

Toppen mot botten. Och det gick som förväntat. Dalsjöfors GoIF - Lindsdals IF. 5-1 (3-0). Dalsjöfors dominerade såväl spelmässigt som räknat i målchanser. Lindsdal stred tapper och kämpade heroiskt i försvarsspelt. Gästerna målsky tt var Camilla Näslund. Angelika Johansson tremålsskytt för Dalsjöfors.
: Lindsdals målvakt Jennifer Nilsson tvingas konstatera att lobben från Dalsjöfors Angelika Johansson går i mål.FOTO: Christer Hansson.

Melissa Tancredi var tillbaka i Dalsjöfors efter skada och var rejält spelsugen. Efter 12 minuter fick hon göra sitt första seriemål för Dalsjöfors. Angelika Johansson rev och slet i straffområdet och stressade förrsvarspelarna. Bollen hittade fram till Melissa Tancredi som från nära håll satte 1-0.

Dagens andra mål kom efter 35 minuter. På passning från Josefin Berg löpte Angelika Johansson ifrån backlinjen i Lindsdal, rundade målvakten och rullade snyggt in 2-0. Innan signalen för pausvilan ljöd hann hon också med att göra 3-0. På en frispark från Mikaela Uthas nådde Angelika Johansson högst med skallen och nickade bollen i nät.

Camilla gör Lindsdals mål
Dagens gäster Lindsdals IF skapade inte mycket i chansväg och var inte ofta på besök i hemmlagets straffområde De gjorde dock ett mål men det berodde helt på en försvarmiss i hemmalaget som gjorde att specielle målskytten, laget samtliga fyra mål i serien, Camilla Näslund fick fritt fram och hittade nätet bakom Erin McLeod. I övrigt kämpade de väl och framförallt försvarmässigt visade de stor offervilja när Dalsjöfors tryckte på.

Med knappa halvtimme kvar agerade Melissa Tancredi framspelare till Josefin Berg som tryckte in 4-1. Därefter tröt orken för Lindsdal och Dalsjöfors kunde spela av matchen. Slutresulatet blev 5-1. I slutminuterna lobbade Angelika Johansson in sitt tredje mål för dagen.

”Vi gör en stabil insats”
Att spela matcher där man enligt tabellen bara ska vinna är inte lätt. Men Dalsjöfors pallade för trycket och gjorde det bra och tog tre nya poäng. Något som även tränare Joakim Carlsson höll med om.
- Vi gör en stabil insats idag och släpper inte till mycket. Vi skapar också mycket framåt, kommer runt på kanterna och sticker in bollar bakom backlinjen. Visserligen tappar vi bollen ibland på offensiv planhalva, men vi är duktiga på att vinna tillbaka bollen och skapa lägen. Angelika Johansson var klok och sprang när hon skulle, gör tre mål och var väldigt duktig, säger Joakim Carlsson.

Går mot Öster nästa gång
I nästa omgång blir det betydligt tuffare för Dalsjöfors. Då väntar seriefavoriten Östers IF på bortaplan. Den matchen spelas tisdagen den 29 maj