Sjögrans skada ingen slump

Svart magi förföljer LdB FC Malmö när man möter AIK på Skytteholms ip och det gäller inte bara färgen på hemmalagets tröjor. Att Therese Sjögran där ådrog sig en skada som kostar hennes medverkan i damlandslaget mot Skottland var ingen slump. LdB FC-spelare har råkat ut för värre saker på Skytteholm.

Första allvarliga skadan för LdB FC i bortamatch mot AIK satte punkt för skyttedrottningen Asthildur Helgadottirs fortsatta karriär.

Nästa gång LdB FC mötte AIK var det backklippan Malin Levenstads otur och 2009 var det hennes kollega Christina Örntoft som fastnade i Skytteholms konstgräsmatta.

Therese Sjögran fick en blödning under knäskålen när hon krockade med AIK-målvakten Susanne Nilsson i söndagens förlustmatch. Jessica Landström har istället kallats in till landskampen mot Skottland på lördag.

Rainer Fussgänger 2012-05-23 14:16

Statistikt sett är det helt rätt att Skytteholm är inget bra ställe för LdB FC Malmö I Therese Sjögrans fall måste man dock säga att hon fick det gula kortet för krocken med Susanne Nilsson, det var ett mycket klart fall av farligt spel som resulterade i att hon - tyvärr - skadade sig, men inget som har föranletts av målvakten eller omständigheterna.

Calle 2012-05-23 14:22

Från läktaren såg det ut som en hänsynslös tackling som lika gärna hade kunnat sätta punkt för målvaktens fortsatta karriär. Det såg otäckt ut och domaren gav Sjögran ett gult kort. Krocken var oerhört självförvållad.

Johnte 2012-05-23 23:17

Vaaa Jessica Landström...vad ska man med henne till,,,,varför tog man inte chansen att prova Lisa Ek Göteborg.Här hade man chansen att se utanför boxen och prova något nytt.Blir skönt att bli av med Dennerby.Detta är för fyrkantigt.

Nillan 2012-05-24 11:20

Det räcker med skador nu, annars kommer os inte att bli en rolig resa.