AIK-receptet: Hårt jobb ger resultat

Det kan låta som en klyscha, men någon kvickfix låg inte bakom att AIK lyckades ta sin första seger för året i Damallsvenskan mot mästarlaget LdB FC Malmö. - Tvärtom, hårt jobb och realistisk inställning att vi inte kan spela lika offensivt som ifjol när vi vann Norrettan, säger AIKs tränare Mattias Eriksson.

- Sett över de fyra senaste matcherna har vi gradvis växt och bara släppt in fyra mål, lika många som topplagen Tyresö, LdB FC Malmö, Kopparbergs/Göteborg och Kristianstad och då har vi mött tre av dem. Ändå har vi bara fyra poäng, men nu tar vi sikte på ovansidan av nedflyttningsstrecket.

Kan du peka på något som ändå ligger bakom?
- Vi har accepterat att vi har ett bra försvarsspel men har svårare att göra mål framåt. Då gäller det i första hand att se till att inte släppa in mål. Det vill inte säga att vi bara ska spela defensivt, men ska vi ta poäng får vi i första hand satsa på det. I nästa steg ska vi även bli kreativa framåt.

Så här sammanfattar Mattias Eriksson de fyra senaste matcherna för AIK:
1) - Linköping borta. Det blev 0-0 och vi fick mest bara slå ifrån oss
2) - Kristianstad hemma. En jämn match där vi lyckades kvittera två gånger men förlorade med 2-3. Man kan dock inte jämföra Linköping och Kristianstad.
3) - Tyresö borta, förlust med 0-1 (många trodde det skulle bli mycket mer), vi skapade bra chanser i början men släppte till betydligt fler än senast mot..
4) - LdB FC Malmö hemma när vi vann med 2-0. Vi tvingade dem att skjuta från distans men skotten gick inte på mål. Sista halvtimmen fick vi faktiskt till vårt anfallsspel och tog bättre vara på bollen som vi pratat mycket om.

Förutom backlinjen framhåller Mattias Eriksson de gedigna mittfältarna Madeleine Tegström och Hanna Folkesson.
- Och vi släpper inte till om motståndarna tar sig in i straffområdet, tillägger han.