Stefan Fredriksson slutar

Tyresö FF meddelar idag att tränaren Stefan Fredriksson lämnar sitt uppdrag på grund av personliga skäl, med omedelbar verkan. Redan i första matchen för säsongen mot Örebro kände Stefan att något inte stod rätt till i kroppen. Nu har det kommit till en gräns där han måste sluta för hälsans skull. I går fick Tyresö beskedet.
Stefan Fredriksson lämnar tränarposten i Tyresö. Foto: Fredrik Hasselgren

– Jag har småbarn och vill orka uppleva deras första år men det är klart som fan det tar emot att tvingas ta det beslutet. Jag har jobbat för hårt och för länge. Med tanke på det och familjesituationen så fungerar det inte längre, säger han till Sportbladet.

Det uttalade målet är att vinna damallsvenskan men Stefan Fredriksson kan inte längre göra den satsningen för laget som klubben behöver.
– Jag är jävligt trött och på väg åt fel håll. Jag har jobbat hårt och för längre men vill inte använda ordet utbränd riktigt än, säger han.

Tyresös ordförande hans Lindberg kommenterar avhoppet:
- Vi tackar Stefan för de insatser han gjort för laget och beklagar att Stefan inte kan fortsätta sitt tränaruppdrag och vii kommer omedelbart att söka en ersättare för honom.

Rainer Fussgänger 2012-05-31 13:57

Mycket tråkigt! Stefan är en mycket trevlig person, Snäll, kompetent, vänlig. Men familjen ska alltid gå före och det är bra att han slutar om han känner att det blivit för mycket och att hälsan kan lida. Lycka till!!