Jitex första 3-poängare hemma

I Jitex längtade man efter en seger i Damallsvenskan. För AIK blir hemresan tung när man åkte på andra raka 2-0-förlusten på Vallhalla IP under måndagen.
AIK-målvakten Susanne Nilsson revanscherar sig med en snygg räddning. FOTO: Tone Westerlund.

– Vi vågar inte hålla i bollen ordentligt idag och spelar inte tillsammans, säger AIKs tränare Mattias Eriksson.

I förra omgången tog AIK-tjejerna tre poäng mot LdB FC Malmö. Måndagens match börjar oturligt för Solna-laget, när Jitex gör 1-0 efter sju minuter av matchen.
– Det är skickligt av Jitex att göra mål i den situationen. Men det är såklart tungt för oss, säger Mattias Eriksson efter att Amelie Rybäck påpassligt utnyttjade ett grovt misstag av AIK-målvakten Susanne Nilsson till att ge Jitex ledningen med 1-0 , ungefär som när LdB FC-backen Emma Wilhelmsson bjöd in Kopparbergs/Göteborgs Christen Press till 1-1 i Malmö.

Hemmalaget fortsatte att sätta press på gästernas försvar. Det var Jitex som drievmatchen framåt och spelade högt upp i banan. I den 15:e matchminuten gjorde Jitex 2-0 genom Kathlene Fernström efter en hörna.
– Efter 2-0 blev det lite ängsligt i laget, men det hämtade vi ganska snart upp, säger Jitex lagkapten Sofia Karlsson.

Lagen satte hårt mot hårt och ett par gula kort tilldelades. I den 38:e minuten smälldedet till för Jitex Sofia Skog, som tvingades lämna planen. Hon ersattes av hemmalagets kanadensiska spelare Christina Julien.
– Det är tråkigt att Sofia måste gå av. Hon är en väldigt duktig spelare som alltid ger 110 procent. Men Christina gör ett väldigt bra inhopp och det är ju inte för intet som hon är med i det kanadensiska landslaget, säger Sofia Karlsson och hoppas att lagkamratens skada inte är något allvarligt.

Jitex viann välförtjänt och jobbade tillsammans matchen igenom. Tränare Stefan Rehn var nöjd med segern och att hemmalaget fkunde hålla nollan och ta tre poäng mot AIK.
– Det känns bra att det inte blev så många farliga chanser som det hade kunnat bli i första halvlek. I andra halvlek spelade vi bättre, säger Stefan.

För AIK ser läget tungt ut och man ligger således kvar på elfte plats i tabellen efter förlusten. Vad var det som fattades för laget idag?
– Det var ganska mycket som fattades. Efter Jitex två mål kontrollerade de matchen. Vi jobbade dessutom mer enskilt idag än vad vi brukar, säger Mattias Eriksson.

Segern var efterlängtad för Jitex-spelarna som behövde en vinst efter oavgjort mot Umeå IK senast.
– Det känns jättebra med en seger. Det var längesen nu, säger Sofia Karlsson.

Taggar: ,