Över 2000 på Kalmar-derbyt

Årets publikrekord i Söderettan fick en kraftig puff uppåt när Lindsdal mötte lokalkonkurrenten IFK Kalmar. Dagen till ära spelades matchen på Guldfågeln Arena dit 2.205 åskådare räknades in. IFK vann med 2-1.
Mamy Ndiaye nickar in ledningsmålet för Kalmar. Foto: Sara Damne

IFK Kalmar tog inledningvis kommandot i matchen och skapade mycket famåt under de första tjugo minuterna. I den 22:a matchminuten gav det utdelning, då Amanda Fredriksson med en fint slagen hörna serverade Mamy Ndiaye en boll , som senegalesiskan gick upp på och elegant nickade i mål.

Lindsdals första riktiga farlighet kom efter en halvtimmes spel på en frispark, som dock gick strax utanför. Efter ytterligare några heta IFK-chanser utan resultat, fick Lindsdal fem minuter före halvtidsvilan ytterligare en frispark, som backen Felicia Waller med ett kanonskott dundrade rakt upp i ena krysset och helt utan chans för Lovisa Johansson i IFK-målet.

jubelsd200.jpg
I den andra halvleken fick Lindsdal bättre tag i matchen och vid några tillfällen var det hotande nära ett ledningsmål för nykomlingarna i årets Söderetta. Det var dock IFK som denna kväll, skulle bryta den senaste tidens negativa trend. Återigen visade Amanda Fredriksson prov på sin farlighet och sitt målsinne, då hon i den 82:a minuten vinner boll och på ett till synes chansartat sätt slår till bollen, som i en båge går över ett förvånat hemmaförsvar och en kanske något lite felplacerad Jennifer Nilsson i Lindsdals mål.
-Jag tänkte inte så mycket, utan bara drog till bollen, den skulle helt enkelt bara in, sade Amanda Fredriksson, som därmed sänkte sin gamla klubb, som hon lämnade inför säsongen 2010, då IFK tog klivet upp i ettan.

Man kan lugnt påstå att Amanda utan tvekan blev kvällens "derby- drottning"!

Text: Kristofer Nilsson
Lilla bilden: IFK Kalmartjejerna jublar ikapp efter att ha vunnit lokaderbyt mot Lindsdal med 2-1. Foto: Sara Damne

Malmö-Fan 2012-06-26 07:06

För en gammal Kalmarit värmer detta, välkommen till Allsvenskan IFK Kalmar. Vi ses på Malmö IP. Det blir tvehågset.....