Vittsjöspelare i unikt landslag

Storbritanniens damlandslag i OS är inte detsamma som Englands med ett par undantag. Ett av dem återfinns i Vittsjö GIK.

Englands förbundskapten Hope Powell fick uppdraget att att leda Storbritanniens damlandslag i OS-turneringen. Hon hade då även mölighet att välja bland spelare från Wales, Nordirland och Skottland. Två icke-engelska spelare är de enda som får plats i truppen på 18 spelare som Hope Powell nu har anmält. Båda spelar i vanliga fall i Skottlands landslag, en av till vardags i Damallsvenskan för Vittsjö GIK. Vi talar alltså om backen Ifeoma Dieke.
- Jag har fått fria händer att ta ut de bästa spelarna i fyra landslag utan att behöva ta hänsyn till kvotering och då har Ifeoma Dieke kvaliteterna som gör henne bäst lämpad av alla som funnits att tillgå för uppgifterna i laget, säger Hope Powell.
Kim Little är den andra skotskan i Storbritanniens OS-landslag som inleder turneringen den 25 jul mot Nya Zealandi i Cardiff där även nästa match spelas den 28 juli mot Kamerun. Sista gruppspelsmatchen går mot Brasilien på Wembley den siste juli.