Två mål av hemvändare Emma

Efter Linköpings 11-0-vinst för några veckor sedan var det nog få, om ens någon, som trodde att Djurgården skulle ta revansch denna kväll på Stadion. Och visst syntes det tidigt under matchen att Linköping skulle komma att vinna även denna batalj. Men det syntes också att Djurgården tänkte göra allt som stod i deras makt för att hålla siffrorna nere. Matchen slutade tillslut med en 4-1seger för Linköping. Hemvändaren Emma Lundh gjorde de två sista målen för bortalaget.
Emma Lundh, utsedd till matchens lirare i LFC gör målet som betydde 0-4 i matchen.FOTO: Filip Okarsson.

Linköping har sakta men säkert jobbat sig uppåt i tabellen och återfinns efter kvällens seger på en femteplats. Just före Kopparbergs/Göteborg, strax efter Kristianstad. Och ja, att Linköping skulle vinna ikväll förstod man redan en kvart in i matchen. Linköping ägde bollen under stora delar av matchen. Lisa De Vanna, som började matchen som anfallare tillsammans med Emma Lundh, flyttades snart ut på vänsterkanten och löpte sönder sina bevakare i Djurgården. Gång på gång rann De Vanna igenom men australiensiskan skulle komma att gå mållös av denna match.
Istället var det Nora Holstad Berge som inledde målskyttet drygt tio minuter in i matchen. En frispark ur ett ofarligt läge där Djurgården tappade ut returen till Holstad Berge var anledningen till målet. Och sanningen att säga var Djurgården inte riktigt på tårna under den första halvleken. Det skapades inga farligheter alls och slarvades ii passningsspelet. Vad värre är för Djurgården är att spelarna ofta stod på hälarna och därför blev tvåa i de flesta situationerna. Och det funkar helt enkelt inte att stå på hälarna mot ett snabbt Linköping.sofian.jpg Efter en halvtimme rann Manon Melis igenom och gjorde 2-0 för bortalaget. Då var matchen avgjord. Som vanligt var Gudbjörg Gunnarsdottir bra i Djurgården-målet, men annars får ingen djurgårdare pluspoäng i den andra halvleken. Linköpings vänsterkant däremot, med De Vanna och Jessica Samuelsson, var kanske det bästa inslaget under de första 45 minuterna på Stadion.

Djurgården blev sedan bättre under den andra halvleken. Jessica Landström gick ner i banan, jagade boll, tog långa löpningar och försökte skapa framåt. Men hon blev också alldeles för ensam i ett passivt Djurgården.
Efter en timme på matchklockan kom Emma Lundh fri med gamla kollegan Gunnarsdottir. Och Lundh gjorde inga misstag. 3-0 var ett faktum. Tre minuter senare hade Djurgården sitt första avslut på mål. Det säger det mesta om matchen. Linköping var det bättre laget. Matchstatistiken säger att Djurgården sköt 9 skott på mål under denna afton. Ja, då måste alla rullbollar från långt avstånd räknas. För Linköping var mycket mer överlägsna än statistiken visar.
Emma Lundh hann göra ett mål till innan Jessica Landström gjorde Djurgårdens tröstmål och satte slutresultatet 4-1.

- Det första är en riktigt bra boll jag får av Manon Melis, det ska vara mål helt enkelt. Det andra målet är väl lite mer tur. Men med mycket vilja går den också in, säger Emma Lundh efter matchen och berättar sedan om hur det är att vara tillbaka på Stadion:
- Djurgården är enda klubben jag kan känna att jag har hjärtat i, så att… Men det är kul att vara tillbaka. Många har tyckt att det är tråkigt att jag lämnat Djurgården, men det har aldrig varit några hard feelings. Det är snarare så att de stöttat mig och önskat mig lycka till, säger Lundh som fick många applåder från Djurgården-håll under matchen. Med ett skratt erkänner hon att det är udda att vara på Stadion som motståndare – två gånger före matchen sprang hon till
och med in i fel omklädningsrum.

Djurgårdens mittback Katrin Jonsdottir erkänner också efter matchen att det är svårt att försvara sig mot Linköpings fruktade anfallare:
- Jag tycker vi kämpar jämfört med senaste matchen mot dem. Den förra matchen var en total kollaps från vår sida. Idag förlorar vi för att de är ett bättre lag. De har sjukt bra anfallare som löper hela tiden, säger Jonsdottir efter matchen.

LILLA BILDEN: Djurgårdens Sofia Nilsson utmanas av Linköpings Lisa De Vanna. FOTO: Rainer Fussgänger

AttachmentSize
sofian.jpg10.85 KB
Martin 2012-07-06 22:31

Ja, Emma Lundh har varit en positiv 'överaskning' för mig i årets LFC. Jag visste ju att det var en riktigt bra spelare men att hon skulle ta för sig så mycket redan första säsongen är riktigt kul att se. Vill man vara lite 'elak' så är det väl troligt att hon hade haft svårare att ta en plats i startelvan om inte Linda Sällström skadat sig men med facit i hand har hon verkligen visat att hon förtjänar sin plats med hårt jobb, fin teknik och en bra speluppfattning.

Detta har också gett henne 8 (5+3) poäng och en andra plats i den interna skytteligan efter förväntade ettan Manon Melis. Jag är riktigt imponerad kan jag säga.