”Beta”: USA vinner OS

Kristianstadstränaren Elisabet Gunnarsdottir är tvärsäker. – Det är inget snack om saken, USA vinner, dom har en karaktär i laget som inget annat av de lag som är kvar besitter.
Elisabeth Gunnarsdottir, tränare i Kristianstads DFF. Foto: Fredrik Hasselgren

”Beta” har tillsammans med övriga i den svenska tränarkåren varit på plats i England och sett samtliga Sveriges matcher samt Frankrike och Colombia. Vad är dina intryck av turneringen så här långt?
– Det har varit fantastiskt att vara på plats och se att alla lag har utvecklats. Det går rasande fort inom damfotbollen, idag ser du ingen spelare som är i dålig fysisk form och inget lag är lätt avfärdat i någon gruppmatch, utan det är oftast rätt tajta tillställningar. Matchen mellan Frankrike och Colombia hade två ansikten. I första halvleken kunde Frankrike tagit ledningen med flera mål men man gjorde bara ett. I andra tog Colombia över och var riktigt nära att få med sig oavgjort. Detta händer inte om lagen inte är riktigt bra tränade.

Vad säger du om Sveriges insats?
– Självklart hade man väl önskat att de skulle gått längre men med facit i hand så tar det nog lite längre tid att spela in nya spelare och få allt att stämma på plan. De som man trodde skulle få det svårast, jag menar det nya mittbacksparet, klarade av sin uppgift med beröm godkänt och andra lite yngre spelare får ta med sig erfarenhet ifrån ett mästerskap. En kvartsfinal är inte dåligt och så himla långt ifrån var det inte att man fått till oavgjort och vem vet vad som hänt då?

Om vi i återgår till vardagen och serielunken så är ”Beta”, inte långt ifrån att signera ett nytt tvåårsavtal med Kristianstads DFF, något som gör henne till en av de mest seglivade tränarna i Damallsvenskan, hon kom till föreningen 2009. Du måste trivas bra?
– Så är det väl och så känns det faktiskt som om jag inte är färdig här riktigt ännu, det finns mer att utveckla men om vi håller oss till fakta så har jag inte skrivit på ännu. Det återstår ett par detaljer innan allt är klart och det räknar jag med ska ske inom en vecka.

På tisdagen drar ni igång förberedelserna inför den damallsvenska återstarten. KDFF möter LdB FC (Malmö ip kl 17.00) med eller utan OS-spelarna?
– Det blir utan, för de är lediga veckan ut. De behöver återhämtningen men vi andra behöver komma igång och det är perfekt att kunna träningsmatcha mot LdB FC även om vi snart ska möta dem igen.

På måndagkvällen går OS-semifinalerna och jag antar att du ska se matcherna på TV. Vem vinner OS-guldet och varför?
– Jag är övertygad om att USA vinner. Det är ett lag som har den bästa mixen av spelare. De har en karaktär i laget som inget annat lag besitter och de är hungriga på en ny framgång. Jag är övertygad om att Pia vet exakt hur hon ska få spelarna att göra jobbet som för dem till ett nytt OS-guld.

Mark 2012-08-06 22:36

"Från Saint Louis Athletica till Seattle Sounders Women-Hope Solo."

Johnte 2012-08-06 19:44

Vi lär nog inte se Lina Nilsson, Malin Levenstad och Ali Riley i LdB FC Malmö i träningsmatchen heller på Tisdag den 7/8, Som inte är bara en förberedelse inför Damallsvenskan utan också för Svenska cupen där både Malmö och Kristianstad ska spela den 12 respektive den 14 Augusti..Malmö mot Umeå hemma och Kristianstad borta mot Göteborgs FC.Men däremot gör ju Lisa Ek smygdebut i Malmö. Det ska bli intressant och se hur man tänker använda henne i laget. Ali Rileys ena fot ser inte vacker ut...blåslagen och svullen. så det lär bli vila för henne den här veckan. Jag kan tänka mig att Saga Fredriksson tar hennes plats i denna träningsmatch. Emma Wilhelmsson lär ta Malin Levenstads plats. Men vem som tar Lina Nilssons plats återstår att se. I övrigt kommer det nog att bli ordinarie spelare i Malmö. I övrigt är det inte
särskilt vågat tips från Betas sida att USA skulle vinna OS. Det blir USA och Japan i final.
Men tyvärr har min respekt för Japan minskat sedan det fula tilltaget att inte vinna mot
OS sämsta damlag och då menar jag Sydafrika.

Johnte 2012-08-07 13:12

Upptäcker att det räcker inte med ovannämnda spelare i LdB FC Malmö . Ytterligare 3 spelare kommer nog att vara borta...Amanda Ilestedt, Saga Fredriksson och Anker-Kofoed kommer inte heller att spela, skulle jag tro. De tre har varit på landslagsuppdrag med Sveriges U-20 lag i Tyskland...där de har legat på läger och spelat en landskamp mot Tysklands U-20 lag och Sverige fick stryk med 7-0. ???????