Lindsdal skakade QBIK

QBIK var nära att tappa två poäng i jakten på Mallbacken men lyckades två gånger vända underläge till seger i bortamatchen mot Lindsdal. QBIK åker hem till Karlstad med 3-2-seger i bagaget.

- Vi har respekt för Lindsdal, egentligen obegripligt att de bara tagit fem poäng men man hade alltså inte mindre än sex uddamålsförluster före mötet med oss, säger QBIKs tränare Per-Johan Karlsson.
- Vi möttes i premiäromgången och fick nöja oss med 1-1 hemma.
QBIK förde spelet i returmötet på lördagen men Lindsdal försvarade sig riktigt bra, tog dessutom ledningen på en frispark efter 22 minuter genom Sofie Waller
- Den borde vår målvakt Maria Yatrakis ha klart, tycker Per-Johan Karlsson.
Julia Spetsmark kvitterade för QBIK fem minuter senare. 1-1 stod sig halvleken ut.
Lindsdal chockade direkt i andra halvlek när QBIK-försvaret ännu inte var på tårna och Sofie Persson satte sitt friläge till 2-1.
Efter hand bet sig QBIK mer och mer in i matchen och började vinna andrabollarna. Det dröjde dock till den 73:e minuten innan Linda Nöjd kunde kvittera till 2-2 framspelad av Sanna Belmén i ett anfall på högerkanten. Hon och Julia Spetsmark hade även del i segermålet som Mia Skoglund tryckte in två minuter före ordinarie matchtids utgång.
Samspelet mellan Sanna och Julia var mycket fruktsamt för QBIK.

Taggar: ,