Cupsemifinalen som ett derby för Lisa Ek

Den ena semifinalen i Svenska Cupen blir en storstadsmatch där LdB FC Malmö får finna sig i favoritrollen trots spel på bortaplan mot Kopparbergs/Göteborg FC. Tidigare Göteborgs-spelaren Lisa Ek, numera i LdB tror på en händelserik drabbning.

- Vi ligger före Kopparbergs/Göteborg i tabellen men cupen är alltid cupen. När det är vinna eller försvunna och mycket står på spel blir det nästan som att spela ett derby med mycket kamp, säger hon.

Återseende med gamla lagkamrater och en möjlighet att spela sig fram till final. Lisa Ek har flera anledningar att se fram emot onsdagskvällen men fram till dess går hon en match bara för att ta sig in i startuppställningen.

Inte för kapacitetens skull, den är omtvistad men just nu är mittfältaren inte fullt frisk. Det blev bara 45 minuter mot Linköpings FC i söndags, efter det en antydan till bakslag.
- Jag har kämpat med en infektion i kroppen. Det blir bättre och bättre för varje timme, samtidigt är det svårt med en tydlig signal på att jag skulle ha spelat senast.

Det här är en match du ogärna missar?
- För mig är det en supermatch, det blir jätteroligt att komma tillbaks till Valhalla IP.

Lika säkert är att nyförvärvet vill lämna sin gamla hemmaplan med en finalplats tillsammans med LdB Malmö.

Lisa Ek står över jämförelsen mellan cupguld och de pokaler som lyfts efter en hel seriesäsong men drar ändå inte på svaret, värdet ligger i att vad framgång innebär.
- Det finns lag som säger att de inte vill satsa på cupen men det är ofta de som förlorat. Jag vill utvecklas och vinna saker, spelar för att känna glädjen. Har man vunnit någonting en gång blir man bara ännu hungrigare.

Ord från en sann cuphjälte och idrottare, Lisa Ek sköt ju Kopparbergs/Göteborg till seger i finalen i fjor med ett avgörande mål i straffläggningen.

Klubbyte med landslaget i sikte
Efter ytterligare en vårsäsong i bekant sällskap nekade hon alla förslag till förlängda kontrakt och skrev på för svenska mästarna.
- Jag hade förutsättningarna klara för vilken typ av förening jag ville till, ville vara i Sverige för att komma med i landslag måste man bli sedd varje vecka.
ldb_djurgarden_23-001.jpg
Andra intryck av hennes första månader i Malmö är att det trots allt finns skillnader att ta in mellan två lag i toppskiktet av Damallsvenskan.
- I Malmö spelar vi en annorlunda typ av fotboll lite rakare och har en annan typ av träning med mycket instruktioner. Två olika sätt, men efter fem-sex år då jag bara lyssnat till ett sätt var det bra med ett byte, säger Lisa Ek och vill påpeka att lagen förenas i förändring.

- Många tror att det bara är att fortsätta spela bra. Det är lätt att glömma att det har blivit flera byten av spelare i Malmö och Göteborg, det är en utmaning att göra det bra med nya spelartyper.

Tillbaka till matchen som väntar. Lisa Ek är trots allt tveksam till att banka alltför mycket på trumman, göra LdB Malmö till stora favoriter på förhand.

Även motståndarna har ju förstärkt under sommaren, med amerikanskt både i försvar och mittfältspositioner.
- Yael Averbuch är en riktig klasspelare och Göteborg har sett bra ut på slutet. Tabellen ljuger aldrig men under våren kändes det faktiskt som lite stolpe ut.

Onsdag 19.00 Kopparbergs/Göteborg FC - LdB FC Malmö

Johnte 2012-08-29 11:05

Ja, det blir en nagelbitare till för oss supporters till LdB....Vi har precis gått igenom en mot Linköping och nu dyker Göteborg upp i cupen och sedan Kristianstad borta...tre riktiga nagelbitare i rad...Men vi hoppas på vinster i alla tre....Ramona Bachmann och Anja Mittag is on fire just nu..sedan får vi ju inte glömma Elin Rubensson...den lilla snabba vesslan.Som gör sina mål.