Ny cupfinal för regerande mästarinnorna

Det blir repris på fjolårets final i Svenska Cupen då de regerande cupmästarinnorna Kopparbergs/Göteborg FC slog ut svenska mästarinnorna LdB FC Malmö i semifinalen med 2-1.

Att Kopparbergs/Göteborg slog gästande LdB FC Malmö med 2-1 hemma på Valhalla var det inget som direkt överraskade Lisa EK, tidigare göteborgsspelare som numera lirar i Malmö.
– Kopparbergs/Göteborg är bra på att spela runt bollen. Vi lurades till att jaga efter bollen och lade mycket energi på det.

Kopparbergs/Göteborg öppnade upp starkast. Gästerna tappade i marginaler under den större delen av den första halvleken och frustrationen växte. I den 12:e minuten gjorde Christen Press 1-0 till K/Göteborg.
LdB FC Malmö gjorde sen flera tappra försök att komma igen, men frustrationen tog över. Istället gjorde Sara Lindén i 2-0 till hemmalaget efter 28 spelade minuter.
Men LdB FC Malmö samlade ihop sig efter och spelade en bättre fotboll i slutet av den första halvleken.
– Vi kom ju hit för att vinna, men vi har tidigare vunnit några matcher i rad och då är det naturligt att man kan hamna fel i marginalerna, sade LdBs tränare Peter Moberg och syftade på den ineffektivitet som prydde laget, främst i den första halvleken.

Den andra halvleken var bättre från båda håll, gästerna hade samlat ihop sig under pausen och började halvleken med ett bättre spel. Kopparbergs/Göteborg fortsatte med sin press högt upp i banan. Halvlekenblev dock länge mållös och det var inte förrän på övertid som LdB FC Malmö lyckades spräcka nollan och sätta slutresultatet 2-1 genom Anja Mittags straff.

För Torbjörn Nilsson kändes det skönt med seger och en finalplats, det visar att laget har hittat tillbaka till sig själva.
– Tjejerna spelade bra idag och de visade att det inte är så dåligt läge som det kan verka när man tittar på tabellen, säger Torbjörn.

Lisa beslutade nyligen att hon behövde nya utmaningar och hittade det i LdB FC Malmö. Men det var inte alls konstigt att komma tillbaka till Göteborg så snart efter flytten?
– Det var bra att det hände så nära inpå, nu är det bortgjort. Det känns bra i Malmö, jag fick ha tålamod med mig själv eftersom jag vet att det kan kännas lite hackigt i början. Men nu flyter det bara på.

K/Göteborgs amerikanska Christen Press såg till att ordna flera uppspel och avslut för sitt lag och var även denna match, en viktig kugge i segern. Det var även Kristin Hammarström i hemmamålet, som visade på ett stabilt och klockrent målvaktspel.

Text: Tone Westerlund