Stefan Rehn kräver mera mod av Jitex

Mera avgörande för streckstriden än man tycker vid första anblicken blir lördagens match mellan Jitex och Djurgården. För Djurgården är tre poäng en livlina.

Tre poäng för Jitex innebär att hotet om att hamna under nedflyttningsstrecket kan läggas åt sidan åtminstone ett par veckor framåt. Det skulle kunna skett redan i förra omgången men då det blev förlust mot KIF Örebro.
- Vi saknade mod i den matchen, mod att hålla bollen inom laget och det måste vi hitta tillbaka till, säger Jitex tränare Stefan Rehn.
Det är bara några dagar sedan semifinalen i Svenska cupen som Jitex förlorade med 6-2 mot Tyresö.
- Där hade vi också litet för stor respekt för deras många duktiga spelare. Men vi kom tillbaka och spelade 2-2 mot dem i andra halvlek och det får vi ta med oss.
Jitex har tappat sin bästa forward Annica Sjölund som är långtidsskadad.
- Och dessutom Christina Julien som är tillbaka hemma i Kanada, ja vi har brist på forwards, erkänner Stefan Rehn och tillägger:
- Dessutom frågetecken för Elin Carlsson som fick utgå mot Tyresö efter problem med ett magmuskelfäste.

Småskavanker fanns också i Djurgårdens lag vid fredagens träning.
- Jag räknar dock med att vi åker till Göteborg med samma lag som vi vann med mot AIK senast, säger Djurgården tränare Putte Eklöf.
- Katrin Jonsdottir är på väg tillbaka och kanske också går in. Mot AIK kändes det i alla fall som om att laget är på väg uppåt.
Om det blir tre poäng mot Jitex fattas Djurgården bara en upp till strecket, förutsatt att KIF Örebro inte överraskar i Umeå.

Valhalla ipl lördag kl 15.00 Jitex - Djurgården