Ny seger för stabila serieledarna

Lindsdal fredade sitt mål och hade förhoppningar om matchen - tills Mallbacken och Mimmi Larsson slog till. Händelseutvecklingen efter paus knäckte gästerna och Ida Nordqvist rundade av med 3-0.

- Jag tycker att vi hade riktigt bra passningsspel och stort bollinnehav, förde spelet förutom kanske de första fem minuterna, säger Mallbackens assisterande tränare Tomas Eriksson.

Lagen som möttes på Strandvallen tog steget upp från division 2 inför säsongen.

Mallbacken med gedigen erfarenhet från elitfotbollen har övertygat med ett starkt hemmafacit och leder serien, Lindsdal i botten är avhakade från alla möjligheter att ta sig till Superettan nästa år.

En liten varning för underskattning var utfärdad men Mallbacken tog allting på allvar.
- Vi var riktigt taggade idag, nonchalerade inte läget. Vi vill ju kriga om kvalplatserna.

Med Mallbacken-ögon, 276 på plats i publiken var det mest målen som fattades efter 45 minuter och 0-0.
- Sista passningen slarvar vi lite med i första, men det kunde ha varit nätrassel. Vi gör en gedigen insats med ett jämnt lag.

Strax efter paus kom 1-0 då Mimmi Larsson spelades fri på vänsterkanten, drog till med vristen och fick in bollen mellan målvakt och stolpe. Hennes andra mål för dagen, i den 71:a minuten, nådde nät nära den bortre stolpen sedan Ida Nordqvist passat med ett långt instick. Nordqvist stod för trean från luftrummet, nickade över en chanslös målvakt för tre säkra poäng för hemmalaget.

Tomas Eriksson uppskattade underhållningen som inte var slut i och med slutsignalen. QBIKs förlust mot Hovås Billdal var också positivt för Mallbacken.
- De andra lagen tappar poäng, Tölö och Öster tar ju poäng av varandra också och det är bara bra. Vi slipper gärna en avgörande match mot Öster i sista omgången, säger han.