Djurgården-poäng igen mot topplag

Publiken vänder Djurgården ryggen. Trots oavgjort 1-1 hemma mot Vittsjö GIK känns det lite som en förlust för Djurgården som med tanke på slutprogrammet hade behövt komma ännu närmare nedflyttningsstrecket än man gjorde.

Efter mål av Sofie Andersson för gästerna och Matilda Rosqvist för hemmalaget skiljer tre poäng mellan KIF Örebro och Stockholms-laget

Trots att Djurgården imponerat i sina två senaste hemmamatcher räknade undertecknad till endast 99 åskådare i publiken, inklusive matchvärdar drygt fem minuter före avspark. Det ska tilläggas att fler kom under den första halvleken, men efter den sensationella hemmasegern över Tyresö FF och i ett läge där Djurgården åtminstone har hopp om att klara sig kvar i serien skulle laget förtjäna mycket större publik än så.
Det var lite överraskande Vittsjö som började starkast. Det syntes att skånskorna ville ha revansch, inte mot Djurgården, men revansch för fyra uddamålsförluster på sistone.
Danesha Adams var farlig längst framme och redan efter fem och en halv minuter fick Gudbjörg Gunnarsdottir hämta bollen ur mål. En andra boll hamnade framför fötterna på Sofie Andersson och hennes skott gick inte att rädda. Sofies 10:e mål för säsongen.
Målet kom som en chock. Skånskorna var det bättre laget under i stort sett hela första halvleken, endast mot slutet tog Djurgården mer över i bollinnehav. Om Sandra Adolfssons nick inte tagit i ribban utan lite lägre hade matchen nog varit över för Djurgårdens del.

Det regnade under nästan hela matchen, den andra halvleken bjöd på kallt och blött väder. Nu tog Djurgården över efter paussnacket och visade att man visste vad det gällde. Jessica Landström slet som en varg i anfallet och jagade varenda boll. På kanterna hände det saker ofta genom Magda Ericsson till vänster. Men riktigt vassa målchanser var det få. Mia Jalkerud träffade stolpen och 18 minuter före slutet var det Matilda Rosqvist som kvitterade. Närmare ett ledningsmål än samma Rosqvists skott i den 92:a minuten kom man dock aldrig.

Med Piteå på 22 poäng, Jitex på 20 och KIF Örebro på 19 är det fortfarande Närke-laget som Djurgården har i sikte, tre poäng fore och med två matcher borta mot Göteborg och hemma mot AIK kvar. Djurgården får inte förlora en enda av sina två återstående och nästa bortamatch på Vilans IP i Kristianstad kan vara avgörande. Därefter avslutas säsongen mot Piteå hemma.