Boquete sköt Spanien till EM-slutspel!

Tyresös Veroniqa Boquete avgjorde den andra play-off matchen mot Skottland med bara sekunder kvar i den andra förlängningskvarten.
Veroniqa Boquetes mål mot Skottland tog Spanien till EM-slutspelet i Sverige.
Foto: Rainer Fussgänger

Skottland tog ledningen genom Emma Mitchell i den 62:a minuten. Spanien kvitterade knappt tio minuter senare genom Adriana.

Efter 1-1 i full tid gick matchen till förlängning i 2 x 15 minuter. Bara tre minuter in i förlängningens första kvart gav Kim Little åter Skottland ledningen. Fem minuter senare kvitterade Silvia Meseguer.

Med bara minuten kvar att spela stegade Veroniqa Boquete fram för att slå en straff. Den räddade Gemma Fay och matchen såg ut att gå mot ett avgörande på straffar.
Men en vid en sista anstormning lyckades Veroniqa Boquete göra målet som tar Spanien till EM-slutspelet i Sverige 2013.

För fyra år sedan missade Skottland också EM-slutspel när Ryssland vann i play-off på mål i sin bortamatch.

Martin 2012-10-24 21:55

Stackars Skottland, först Celtic i herrarnas CL som var 40 sek från sensationspoäng mot Barcelona på Camp Nou och så nu deras Damlandslag som två gånger om tar ledningen för att sedan förlora på ett mål som måste varit ännu närmare slutsignalen.

Av vad jag läst mig till var Skottland också det bättre laget och Spanien hade maximalt flyt som tog sig vidare. Bittert för dem men kanske bra för oss då Skottlands svenska förbundskapten förts fram som tänkbart alternativ som assisterande till Pia Sundhage.