Tungt för KIF Örebro i Göteborg

Efter att Djurgården förlorade sin tidiga match mot Kristianstad skulle det räcka med en poäng mot Kopparberg/Göteborg för KIF Örebro att vara klara för allsvenskt spel även 2013. Förlusten med 2-1 innebär fortsatt spänning.

Kopparberg/Göteborg satte full fart från start och gjorde 1-0 tidigt i första halvlek efter ett fint inlägg av Anita Asante som Anna Ahlstrand förvaltade på bästa sätt då hon slog in sin egen nickretur till 1-0.
KIF Örebro hade svårt att etablera ett eget spel vilket mestadels resulterade i långa bollar mot sin något isolerade Linda Fransson.

I minut 29 lyckades man dock med ett fint anfall där bollen slutligen nådde fram till Marina Pettersson Engström som kunde kvitterade till 1-1.

I andra halvlek såg vi ett oerhört tillbakatryckt KIF Örebro som gjorde allt för att säkra den poäng som krävdes för att förlänga det allsvenska kontraktet för kommande säsong.
Men i den 80:e minuten orkade man inte stå emot den massiva Göteborgs-pressen längre.Yael Averbuch kunde prickskjuta det avgörande 2-1 målet i för dagen duktiga Örebro-målvaken Stephani Labbés högra hörn.

Inför sista omgången har KIF Örebro tre poäng och sju mer gjorda mål än Djurgården som just nu befinner sig på nedflyttningsplats. KIF Örebro möter ett AIK som redan är klart för nedflyttning. Men KIF Örebros tränare Rikard Nilsson tar inget för givet.
- AIK kan spela avslappnat så vi får absolut inte räkna med något inför sista omgången. Större mirakel har skett...

Text: Per Gullbransson