Med färjan till cupen

Åttondelsfinalen i UEFA Women´s Champions League bjöd inte på något exotiskt resmål för Kopparbergs/Göteborg, som är det enda laget att inte flyga till bortamatchen. Kopparbergs/Göteborg har tagit färjan.
Marlene Sjöberg. Foto: Per Montini

På onsdagkvällen möter de svenska cupmästarna danska mästarlaget Fortuna i Hjörring på norra Jylland, bara några mil från Fredrikshavn där färjan från Göteborg lägger till.
- Vi har mötts flera gånger under åren även i träningsmatcher, berättar Marlene Sjöberg Kopparbergs/Göteborgs rutinerade back.
- Så sent som i fjol spelade vi kvartsfinal i Champions League mot Fortuna Hjörring med lyckade resultat för oss 1-0 borta och 3-2 hemma.

Nu blir det match på naturgräs och det innebär en omställning för er?
- I det här fallet tror jag inte det ska inverka så mycket på vårt spel. Det kan ändå bli snabbt. Vi tränade på matcharenan igår och den var inte alls tungsprungen, berättar Marlene.

Hur känns formen för dig och övriga laget?
- Bara bra, vi har ju även en spännande slutomgång i Damallsvenskan på lördag. Vi kan faktiskt bli trea vid vinst i Vittsjö. Men först är det fokus på kvällens match så att vi får med oss ett bra resultat till returen på hemmaplan den 7 november.

Fortuna Hjörring har fått ett problem eftersom landslagsmålvakten Heidi Johansen korsbandsskadade sig i en träningsmatch för en vecka seda.