Oavgjort för Göteborg

Det är fördel Kopparbergs/Göteborg FC efter att ha spelat oavgjort, 1-1, mot Fortuna Hjörring på bortplan.
Glädje i Göteborg. Foto: Per Montini

Efter en mållös första halvlek gav landslagsspelaren Nadia Nadim hemmalaget ledningen i den 65:e minuten. Det dröjde dock bara sju minuter innan Göteborgs amerikanska Yael Averbuch kvitterade på en frispark.
I första halvlek sköt Fortuna Hjörrings amerikanska Tiffany Weimer i ribban.Kopparbergs/Göteborg flyttade upp i andra halvlek och sökte att komma runt på kanterna. I synnerhet Anita Asante hotade. När Kopparbergs/Göteborg såg ut at ha skaffat sig grepp tog Fortuna ledningen när Nadia Nadim tog sig fram i straffområdet och placerade bollen i nättaket bakom Kristin Hammarström på returen från Camilla Kurs skott i ribban. 1-1 stod sig matchen ut. Returen spelas om en vecka i Göteborg.

GambitSWE 2012-11-01 13:37

Tycker att alla lag i övre halvan i Damallsvenskan är starkare i år än i förra året (Tyresö, Malmö, Linköping, Göteborg), så jag tog det lite för givet att denna match skulle bli lite lättare för Göteborg än i förra året. Dock verkar det som om det var tvärt om. Enligt UEFA's sida så hade Fortuna 8-1 i skott efter första halvleken, som får mig att tro att Göteborg sov igenom första halvleken. I andra halvleken så verkade det som om Göteborg övertog kommandot, även om Fortuna gjorde första målet. Jag hoppas att det kommer bli lättare på hemmaplan att förvalta eventuella målchanser så att vi får se Göteborg avancera i denna turnering.