Fyra utan nyförvärv

Nyförvärven i Damallsvenskans klubbar är ovanligt få, desto fler avgångar. Fyra klubbar har så här långt inga nya spelare alls. – Men läget är under kontroll. De flesta jobbar mest på att säkra årets trupp inför nästa säsong, säger KIF Örebros klubbdirektör Max Erhagen, en av klubbarna som drabbats av fler avhopp men ännu inte fyllt på med några nyförvärv.

– Jag är säker på att när vi närmar oss de första träningsmatcherna 2013 har de flesta fyllt sina trupper - även vi.

Krympande ekonomi minskar utrymmet för mera spektakulära värvningar. KIF Örebro och Linköpings FC är två klubbar som har klart deklarerat detta.
För tre utan extern rekrytering väger det skälet utåt sett inte lika tungt , läs Tyresö FF, Piteå IF och Vittsjö GIK. Var så säkra på att det jobbas bakom kulisserna i fler av Damallsvenskans klubbar.
– Jag tror inte att duktiga amerikanska spelare står på kö för att få spela i Sverige som inför årets säsong när deras liga hade kollapsat. Den nya förbundsstödda ligan i USA med säsong ungefär som Damallsvenskans kan verka väl så lockande även ekonomiskt, säger Max Erhagen.

Följande spelare har fram tills nu deklarerat att de lämnar KIF Örebro:
Marie Hammarström Kopparbergs/Göteborg, Hanna Ågren-Åhbom slutar, Nina Fellbrant slutar, Edda Gardarsdottir Island, Olina Vidarsdottir, Island.

Kakan 2012-12-07 13:01

Frågan som många örebroare ställer sig är om KIF verkligen vet vad de håller på med. Enligt envisa rykten är det fler spelare som inte kommer spela i klubben än vad som nämns i artikeln. matilda hallgren, linda fransson och redan klara fanny P. Det är 8 spelare som försvinner från en redan tunn trupp. De som är kvar är ju inte direkt hög kvalitet på heller. Visst är det ett tufft läge för klubben så det är väl inte jättelätt att locka spelare men gör verkligen klubben sitt bästa?? #orolig