Årets första nyförvärv

Året kunde inte börjat bättre för Kristianstad DFF. Klubben gjorde över nyårshelgen klart med sitt tredje nyförvärv då Elin Borg skrev på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2013.

Elin Borg är en spelare som främst konkurrerat som vänsterback i de klubbar hon tidigare representerat. Förra säsongen spelade hon samtliga matcher från start i AIK och kom att bli en av de viktigaste spelarna i det unga lagbygget. Till AIK kom Elin från Linköpings FC där hon spelade 2011. Elin har dessutom vid ett flertal tillfällen varit uttagen i det svenska U23-landslaget, och var med i det U20 landslag som tog sig till kvartsfinal i VM 2010.
- Elin är precis den spelartyp vi letat efter. En snabb, vänsterfotad back med bra karaktär”, säger Elisabet Gunnarsdottir, tränare i Kristianstad DFF. ”-
- Trots sin relativt unga ålder kommer hon att bidra med rutin ifrån större internationella sammanhang vilket blir värdefullt under året. Vi är väldigt nöjda med att Elin valt KDFF.
Elin Borg återvänder därmed till Skåne. Hon har Helsingborgs Södra BIS som moderklubb men har även spelat för både Råå IF och Stattena IF.