Press och Diaz klara för Tyresö

Christen Press och Malin Diaz, så heter Tyresö FF:s senaste nyförvärv. SM-guldet 2012 var ett faktum efter sista matchen mot LdB FC Malmö, sedan dess har Tyresö FF legat lågt. Men idag meddelar klubben att de signat Kopparberg/Göteborgs måltjuv Christen Press och AIK:s unga talang Malin Diaz. Klubben bekräftar samtidigt att de förlängt med huvudtränaren Tony Gustavsson.
Christen Press nästa klubbadress blir Tyresö FF. Foto: Rainer Fussgänger

Christen Press slutade ifjol på en andraplats i damallsvenskans skytteliga och i somras ingick hon i USA:s landslagstrupp till OS. Press åkte med till OS, men som reserv och fick inte spela något. Desto mer spelade Press i Kopparberg/Göteborg under året som gick. 17 mål gjorde hon totalt, vilket kan jämföras med Madeleine Edlunds 13 mål och Martas tolv.
– Hon är en riktig "goal-getter" som alltid har koll på var målet står och som på egen hand kan förvandla en halvchans till en målchans. Med sin snabbhet och löpvilja ger hon oss ytterligare en dimension i vårt djupledsspel, säger Tyresös tränare Tony Gustavsson i ett pressmeddelande under fredagen.

Christen Press som ansluter till laget i slutet på nästa vecka kommenterar sin flytt till Stockholm och Tyresö FF.
– Just nu är fokus att varje dag utvecklas som spelare och jag hoppas och tror det kommer innebära en lång och framgångsrik fotbollskarriär. Idag är mina styrkor min snabbhet och att jag har näsa för att hitta målet samtidigt som jag tränar på att bli bättre på områden som idag inte är mina starka sidor.

mdiaztoppandersh.jpg18-åriga jättetalangen och innermittfältaren Malin Diaz har skrivit ett 2-års kontrakt med Tyresö FF och lämnar därmed AIK efter ett par säsonger. Diaz har varit en startspelare i AIK i många år, när det blev klart att AIK föll ur damallsvenskan har Diaz fått bud från flera svenska klubbar. Men valet föll tillslut på Tyresö FF.
– Jag är 19 år och har spelat två säsonger i damallsvenskan. Jag tror verkligen att det kan utveckla mig att mäta sig med de bästa under varje träning, sade Diaz och berättar sedan om vilka möjligheter hon ser i Tyresö:
– Folk säger att ”du kommer inte få spela”, men det kommer utveckla mig att träna med världsspelare varje dag. Jag tror verkligen det. Jag har sett upp till de här spelarna i många år, och jag tror att de kan lära mig mycket, säger Diaz när damfotboll.com frågade henne om klubbvalet.

Till sist kommenterar Tony Gustavsson sitt beslut att fortsätta som tränare för Tyresö FF:
– Jag har hela tiden sagt att det avgörande i mitt beslut om vilket lag jag skall träna ligger i klubben och lagets vilja att utvecklas och chanser att vinna titlar. Här har Tyresö varit tydliga i sin vilja att vara ledande i utvecklingen av Svensk Fotboll och i sin vilja att bygga ett lag som på allvar kan vara med och fightas om fyra titlar (Supercupen, Damallsvenskan, Svenska Cupen och Champions League). Lägg till klubbens ambition om att fortsätta utveckla en spelidé som är anpassat till framtidens fotboll med ett starkt fokus på ett effektivt och attraktivt anfallsspel, så förstår ni varför jag valde att stanna i Tyresö.

Foto på Malin Diaz: Anders Henriksson