Tyskland komfortabelt till final

Bra speluppbyggnad skapade ett övertag av chanser för Tyskland mot Norge. Celia Okoyino som stack ut i anfallen gjorde första målet, det andra dröjde till strax före övertiden. Tyskland vann matchen med 2-0 och därmed grupp B.
Celia Okoyino da Mbabi hittade flera luckor i det norska försvaret. FOTO: Fredrik Hasselgren.

Målramen men räddade Norge till oavgjort efter första halvlek som dock avslutades med några minuter av rejält tyskt övertag.

Den tyska backlinjen stod säkert och hindrade Melissa Bjånesöy så att hon inte kunde uträtta något med långbollarna och Caroline Graham Hansen blev uppnaglad till kanten utan spelalternativ efter sina löpningar.

Det norska försvaret var lite mer splittrat i uppgifterna, Celia Okoyino da Mbabi kunde komma till med en ribbträff efter sex minuter. Halvleken var rätt sparsmakad på chanser och spelöppningar innan Tyskland fick ett par nära-nog-lägen mot slutet.

När Norge började slå oaktsamma passningar utan tillräcklig fart fick man mer att göra för att freda det egna målet. Dzenifer Marozsan sköt både utanför och till sist också klockrent i stolpen efter snyggt förarbete av Anja Mittag och Leonie Maier.

Tyskland fick ostört fortsätta spela fotboll med få touch efter paus och fick in en boll när Norge var som mest avvaktande genom Celia Okoyino da Mbabi efter 52 minuter.

Det var bud på ytterligare mål innan bytena började komma med halvtimmen kvar men Norge höll ut en bra stund.
gernor_2.jpg
Ingvild Stensland kom in och försåg laget med motorn som saknats, Solveig Gulbrandsen och Lene Mykjåland var bra bollvinnare och utjämnade matchbilden något.
Tyskland fick inte tillbaka samma tryck som direkt efter paus men Lena Goesslings kantlöpningar var giftiga och med ett precist inlägg nådde hon Nadine Kessler till 2-0 i slutskedet.

Japan slog Danmark i gruppens andra match med 2-0. I sluttabellen tar Tyskland den förväntade finalplatsen, Norge slutar tvåa tack vare den inledande segern över ett föryngrat Japan. För jumbon Danmark blev problemen med målskyttet under turneringen till sist för dyrbart.

Foto: Ingvild Stenslands inhopp var positivt för Norge.