Bortamål öppnar för returmatcher

Som väntat vann både Arsenal Ladies och VfL Wolfsburg sina hemmamatcher i Champions League. Men bortamål för italienska ASD Torres och ryska Rossiyanka lämnar dörren någorlunda öppen för dagens förlorare.

Veteranen Kelly Smith gav Arsenal Ladies ledningen mot italienska Torres. 23 minuter var spelade när Kim Littles frispark nickades vidare av Jennifer Beattie till Smith som reagerade snabbast och bugserade bollen över linjen. Men Kelly Smith som gjorde en lysande första halvtimme fick sedan lämna planen efter hon landade olyckligt efter en nickduell. Spelet blev lidande av bytet och först i den andra halvleken höjde sig Arsenal igen och utökade ledningen genom Jennifer Nobbs och duktiga Kim Little. 3:0 och semifinalen verkade mycket nära tills Torres lyckades göra må genom sin schweiziska Sandy Mändly. Den italienska bänken jublade frenetiskt vilket understryker hur mycket betydelse detta mål kan ha haft för ASD Torres.

I tyska Wolfsburg gjorde kyla och snö att damlaget fick spela på herrarnas arena och nästan 2.000 åskådare såg tyska ligaettan vinna 2:1 över ryska mästarna Rossiyanka. Efter den första halvleken talade allt för Wolfsburg. Alexandra Popp hade gett hemmalaget en mycket tidig ledning efter endast fyra minuters spel och Martina Müller utökade till 2:0 med ett nästan identiskt mål efter en halvtimme. När sedan Olesya Mashina fällde en motståndare som hade varit fri med målvakten fick Rossiyanka klara sig med 10 spelare efter den 42:a minuten. Låga odds, alltså. Men efter pausen började det snöa starkt och Rossiyanka fick en snabb reducering genom ett självmål av Josephine Henning. Men det var Wolfsburg som försökte utöka ledningen, medan Rossiyanka ville dra ner på tempot.

Wolfsburgs tränare Ralf Kellermann efter matchen: - Vi har spelat en fantastisk första halvlek och spelade oss fram till 5-6 stycken stora chanser. Tyvärr utnyttjar vi bara två av dem. Sen fick vi en chock genom deras mål. De spelade med nio man i eget straffrum och gjorde det svårt för oss. Sammanfattningsvis vann vi och åker med en 2:1 ledning till Moskva, men just nu känns det som vi förlorat.

Även Rossiyanka har en tysk tränare, Achim Feifel, som sade: - Vanligtvis får man som tränare inte vara nöjd med en förlustmatch. I dag är jag det med tanke på hur matchen gick. Komplimang till mitt lag som stod kompakt och försvarade sig bra. Trots tidiga baklängesmål och ett rött kort har vi nått ett resultat som ger oss alla chanser att gå vidare till semifinal.

Håkis 2013-03-21 08:42

Någorlunda öppet stämmer.Men det skulle inte förvåna om stjärnspäckade Wolfsburg vinner med klarare siffror i returen