KIF Örebro - AIK FF 6-0

Ett arbete med att ta vara på klubbens egna förmågor och inte belasta plånboken alltför mycket angår i högsta grad KIF Örebro. När AIK gästade Behrn Arena på lördagseftermiddagen var fem talangspelare i aktion för hemmalaget och Sejde Abrahamsson en av målskyttarna vid 6-0-segern.

De övriga fyra framtidsnamnen på plan var Lejla Basic, Adelisa Grabus, Gabriella Kalkan och Ellen Karlsson. Flera av spelarna känns igen från laget som kom trea i F17-slutspelet förra hösten. Nu kan det snabbt bli mer erfarenhet på högsta nivå för dem.

Bakom storsegern stod förstås också flera av KIF Örebros spetsspelare. Som Sarah Michael, vass tremålsskytt som inte bara var dominant mot AIK.

Anfallaren verkar ha en högre nivå i år och tränaren Rickard Nilsson menar att hon skött hemläxan bra under vinteruppehållet.
- Hon är mycket bättre än förra året. Vi var väldigt överens hur vi skulle förhålla oss när hon var hemma, hon har skött träningen på egen hand, säger han.

6-0 är starka siffror trots att KIF Örebro och AIK hör hemma i olika serier. Ett ribbskott från gästerna skärrade kanske hemmalaget i spelöppningen men det dröjde inte länge innan matchbilden vändes till Örebros fördel.

- Jag är nöjd med hur vi genomför laginsatsen, vi jobbar som ett lag i båda ändar av planen. Försvaret är bra och jobbet vi gjort för att samlat de fyra översta, forwards och yttermittfältare ger resultat, de gör det bra tillsammans, säger Rickard Nilsson.

Marina Pettersson-Engström var gedigen på egen planhalva medan Elin Magnusson hade fina framspelningar och fick styra och ställa på sin rätt stora yta och bidrog med ett av målen.

Örebro nätade tre gånger i varje halvlek, Jennie Wecksell stod för avslutet vid det sista.
- Vi fortsatte där vi var vid paus, AIK hade visserligen en bra period precis i början av andra, säger Rickard Nilsson som bara blev svaret skyldig när det gäller nyheter om de tjeckiska tvillingarna Martinkova.

Medan de två möliga nyförvärven funderar på ett kontraktsförslag försöker klubben ordna finansieringen bakom övergången.
- De kräver inte så mycket, men det ska ändå ordnas.