Umeå IK och KIF Örebro delade poängen

Umeå IK tog under lördagen emot KIF Örebro hemma på T3 arena i Umeå. Matchen slutade 1-1 och lagen får dela på poängen efter att Jenny Hjohlman och Hélen Eke nätat under den första halvleken.

Hemmalaget kom till spel utan korsbandsskadade Emma Berglund och istället har laget nu utsett en ny lagkapten i Rita Chikwelu. Och Umeå IK, som gick mållösa ur premiärmatchen mot Tyresö, hittade målet tämligen omgående i matchen. Landslagsspelaren Emelie Konradsson hittade Jenny Hjohlman som därmed gjorde sitt och Umeås första mål för säsongen och samtidigt passade på att spräcka Stephanie Labbés nolla för året.

Efter 32 minuter på matchklockan utjämnade KIF Örebros Hélen Eke. Tränare Rickard Nilsson beskriver målet för oss:
Upprinnelsen ska ha varit att Sanna Talonen vunnit tillbaka bollen på egen planhalva och sedan letat sig uppåt i banan och slagit ett inlägg mot Sarah Michael och Eke som löpt in mot mål. Till slut fick Eke tag på bollen och lade i den i målvaktens bortre hörn. Ställningen i paus var 1-1.

Enligt Umeås tränare Joakim Blomqvist kunde laget fått en straff med sig i slutet av matchen. När Blomqvist, efter matchen, diskuterade situationen med domarna och visade en videoinspelning på situationen höll domarna med om det. Men det blev ingen straff för Umeå. Inte heller föll det några mål i den andra halvleken. Lagen fick således dela på poängen. Något Blomqvist inte är nöjd med.
Vi hade givetvis velat ha all poäng. Men det var en tuff match. Det var väldigt blåsigt så i första halvlek när vi hade medvind hade vi ett övertag, i andra tappade vi lite, berättar Blomqvist när vi pratar med honom.

Blomqvist berättar också för oss att han är nöjd med lagets defensiv. Även om de saknar Emma Berglund och fått möblera om en del är han nöjd över att Umeå släpper till väldigt få chanser för motståndarlaget. Offensivt finns det dock mer att önska.

Vi pratade med Nilsson när han och laget satt på bussen på väg hem till Örebro. Han var nöjd med prestationen. Givetvis hade KIF Örebro velat vinna matchen och resa hem med tre poäng, men laget är ändå nöjt med en poäng.
– Jag är nöjd med prestationen och hur vi genomför matchen. Sen hade vi också kunnat vunnit, men matchen var så pass jämn att Umeå lika gärna hade kunnat göra 2-1, säger Nilsson och fortsätter sedan:
– Jag är även nöjd med hur vi faktiskt lyckades vända dåliga trender i matchen. Inget lag är rakt igenom bra under 90 minuter, men vi tar oss ur det.