IK Sirius mot toppen efter viktig bortavinst

IK Sirius och Hammarby toppar Elitettan efter fyra omgångar, båda på 12 poäng. AIK skuggar på 10 tätt följt av Kvarnsveden på 9. En titt på de matcher som vi inte skrivit om i den senaste omgången ger följande sammanfattning.

Eskilstuna United – IK Sirius
IK Sirius gjorde ett ryck i mot toppen av Elitettan när man bortabesegrade Eskilstuna United med 2-0. Moa Mattson och Allysha Chapman gjorde målen.
Sirus hade stort bollinnehav framför allt i första halvlek men lyckades inte riktigt förvalta det stora övertaget i målchanser. Eskilstuna saknade inte chanser men var inte lika effektiva som senast mot AIK och fick därmed inkassera sin första förlust för säsongen.

Sundsvalls DFF– LB 07
Det blev en tät match mellan två poängtörstande lag i Elitettan.
Sundsvall hade ledningen med 2-1 till 20 minuter återstod av matchen. Då lyckades LB07 kvittera genom.Michaela Johnsson
I slutet av matchen var det nära att Sundsvall gått miste om alla poäng då LB07 fick straff. Men målvakten Josefin Halvarsson klev fram som matchhjälte och poängräddare och matchen slutade oavgjort 2-2.
Målen:
1-0 Moa Fahlberg (15), 1-1 Michaela Johnsson (54), 2-1 Linda Sjödin (68), 2-2 Josefine Rydle (76)

Umeå Södra FF – Älta IF
Umeå Södra tog sin andra trepoängare på hemmaplan i mötet med Älta. Nyförvärvet från Jitex, Elin Karlsson visade vägen. En match som beskrivs som ojämn ifrån Umeå Södras sida. Nykomlingen Älta IF stod emot bra i första halvlek men inget lag lyckades förvalta chanserna och man gick till halvtidsvila med 0-0. I andra inledde Elin Karlsson med att göra 1-0. Maxime Lindholm, gjorde 2-0 och Jonna Persson fastställde slutresultatet 3-0 i matchens slutminuter.
Umeå Södra har därmed intagit en mittenplacering i tabellen medan Älta parkerat precis under strecket på två poäng, samma som QBIK på en 11:e plats.