Kvarnsveden slog Älta på bortaplan

Under söndags eftermiddagen tog Älta emot Kvarnsveden på hemmaplan. Älta, som hittills bara tagit två poäng i årets Elitetta, fick se sig slagna av Kvarnsveden med siffrorna 0-2. Kvarnsveden tar därmed sin fjärde seger på fem matcher medan Älta får vänta ytterligare på säsongens första seger.

Damfotboll.com kunde tyvärr inte vara på plats när Älta och Kvarnsveden drabbades samman under söndagen. Men vi ringde upp båda lagens tränare för att få en rättvis bild av matchen. Och de ger oss likvärdiga berättelser om tillställningen.
Kvarnsveden började matchen bäst. Under den första kvarten dominerade bortalaget, och kanske borde de skapat fler chanser än de gjorde och kanske borde de även ha hittat nätet. Men Älta lät sig varken köras över eller ge upp. Hemmalaget jobbade sig in i matchen och resten av halvleken blev en jämn, och fysiskt tillställning.
Kvarnsveden började jättebra första 20, sen tycker jag vi kommer in i matchen. Det är kanske inte vi som håller i taktpinnen, men det är jämt. Kvarnsveden skapade fler chanser än vi, men vi har inget att skämmas för. Kvarnsveden är ett jättebra lag som fler lag haft svårt med, säger Ältas tränare Christer Bertils efter matchen.

Precis innan halvtidsvilan, i en 41:a minuten, spräckte Kvarnsveden sin nolla framåt. Hanna Gråhns hittade nätet och 0-1 var ställningen i halvtid.
– Vi får ett mål precis innan halvtid, vilket är bra för oss. Målet kommer givetvis på en fast situation, vi har svårt att hitta avslut i straffområdet, berättar Björn Lindén, tränare för Kvarnsveden.
– I andra har vi medvind och du kan man förvänta sig att vi ska gå ut och äga matchen. Men istället är det mycket kamp på mittplan, Älta står upp bra. Sen en kvart in i halvleken gör vi 2-0, genom Asleigh Gunning, på ett långskott från 40 meter. Målvakten är långt ute och bollen får hjälp av vinden, fortsätter Lindén.

Matchen slutade just 0-2 och Kvarnsveden kunde lämna Stockholmsområdet för andra gången på mindre än en vecka. Denna gång, tillskillnad mot senast då de förlorade mot Hammarby, med tre poäng i backningen. Älta däremot får sikta in sig på att jaga sin första seger i nästa veckas match mot Hammarby. En uppgift som inte kommer att bli enkel.
– Hammarby har ett jättebra lag, bra spelare på varje position. Vi måste jobba med kollektivet. Sen måste vi sätta chanserna, man får inte så många chanser mot ett lag som Hammarby, säger Bertils och ber oss sedan ha tålamod med Älta, laget kommer att klättra i tabellen. Kanske inte nu på en gång. Men de kommer att klättra.
– Vi har en stor trupp, 25 spelare. Alla är väl förberedda och fysiskt redo. Jag tror vi ska ha tålamod, för de lag med tunna trupper kommer inte orka hela säsongen ut. Ge oss lite tid. Efter uppehållet kommer de tunna trupperna ha börjat slita på vissa lag. Men inte på oss, säger han.

Kvarnsveden å andra sidan känner att de är där de ska i tabellen. En fjärdeplats efter fem spelade omgångar är enligt planen. Nästa vecka möter de Öster på hemmaplan.
– Vi är oerhört svårslagna hemma. Om vi spelar vårt spel ska vi se till att Öster får det jobbigt, säger Lindén.