Ny arena lockar Kathlene Fernström

Ny arena lockar Kathlene Fernström

Den här veckan går Jitex BK på gräs på sin nya arena i Mölndal efter mycket stridigheter i kommunen. Kathlene Fernström i Jitex ser fram emot detta. – Det ska bli så himla kul att spela på nya arenan, säger hon.

Skoghallsbördiga Kathelene Fernström började sin fotbollsbana i hemmaklubben IFK Skoghall som sjuåring. Hon har även hunnit med att spela i QBIK. och spelade med laget en säsong i Damallsvenskan. Men när tränaren Mikael Fahlén gick över till Mallbacken, följde Kathlene med dit. Hon spelade med Mallbacken i en och en halv säsong, och fick vara med och trilla ur Damallsvenskan med ”jänterna” från Sunne. Nu spelar hon sin sjunde säsong med Jitex i Mölndal.
– Jag vet faktiskt inte hur många allsvenska matcher jag har spelat, säger hon. 103? Jaså ja, det hade jag ingen aning om...

Nya arenan
Den kommande veckan kommer Jitex att äntligen få flytta in på sin nya arena. Första hemmamatchen är den 25 maj och motståndet är Tyresö FF. Gissa om Jitex är revanschsuget efter förlusten mot Mallbacken. Visserligen är förmodligen inte läktarna klara än men planen är klar i alla fall. Tack vare den strid som Jitex har gått igenom gentemot kommunen har det svetsat samman laget på alla plan bättre än tidigare.
– Jag trivs jättebra i Jitex,försäkrar Kathlene. Det är ett gôtt gäng!

Socionomutbildad skolkurator
Förra januari blev Kathlene färdig socionom. Nu jobbar hon 75 % som skolkurator på en låg- och mellanstadieskola i Majorna i Göteborg. Hur ordnar hon det med fotbollsträning och arbete?
– Det är ganska flexibelt, en bra kombination faktiskt. Och jag har arbetskompisar som gillar fotboll och förstår hur jag har det.

Kompisar utanför laget
På fritiden umgås hon mycket med laget så klart. Men Kathlene försöker även att träffa folk som inte har med fotboll att göra d v s andra kompisar. Och så har hon en sambo som spelar innebandy, som hon följer. Går hon på bio blir det mest lättsamma må-bra-filmer eller dramakomedier med ett bra slut. Snart ska hon börja läsa Lars Keplers senaste bok ”Sandmannen” efter att ha läst ut hans förra bok.
– Jag bara kände att jag var tvungen att läsa den senaste också. Nu har vi börjat grilla. Det finns många grönområden där vi kan vara runt om i Olskroken där vi bor.

Mallbacken
Kathlene spelade som sagt i Mallbacken i bara en och en halv säsong, men hon känner ändå att det är speciellt att komma dit för att spela. Hon hade familj och vänner runt om planen, och de flesta som jobbade under matcherna då är fortfarande kvar. Att det skulle bli svårt att möta Mallbacken på hemmaplan visste hon, det skulle bli en ”tjötta-match”.
– Det är surt att förlora mot Mallbacken, säger Kathlene med eftertryck. Vi hade 10 – 1 i målchanser mot dem, så vi skulle ha stängt matchen mycket tidigare.

Till sist, någon hemlighet om dina lagkamrater som ingen annan känner till och som du vill dela med dig?
– Det finns nog massor, säger Kathlene med ett skratt. Men ingenting som de andra vill att jag talar om.

Text: AnnaKarin Johansson