Sundsvall ser ljuset i tunneln

Det ena laget har fått en tuff start med fem förluster på de inledande sju matcherna, det andra har hakat på i toppen med fyra vinster. Vi snackar om Sundsvalls DFF respektive Eskilstuna United. På lördagen möter lagen varandra på Tunavallen i Eskilstuna.kl 15.00.

– Vi kommer att få jobba hårt och prestera bra för att ta poäng mot ett bra Eskilstuna, säger målvaktstränaren i SDFF Elisabeth Leidinge.

Läget hade kunna varit bättre i Sundsvall sju matcher in på den nya serien elitettan. Man har dragits med skador och inte fått med sig poängen i de jämna matcherna. Men det börjar ljusna och igår anlände meriterande brasilianska toppforwarden Katía, 36.

– Hon kommer att betyda en hel del, det är en fantastisk spelare och person, säger Elisabeth Leidinge som har hjälpt Katía att komma på plats i Sundsvall. Hon presenterade henne för en annan brasilianska i staden. Då visade sig att de två hade något gemensamt.

– Personen kände tydligen Katías bror som bor i flermiljonersstaden Rio de Janeiro, vad är oddset på det?, säger Elisabeth Leidinge.
På frågan om hon kommer spela mot Eskilstuna får vi ett nej, naturligt med tanke på att Katia precis kommit till Sverige och Sundsvall .
– Hon har imponerat i Frankrike och USA, det är en spelare med mycket erfarenhet som vi kommer dra nytta av, säger Elisabeth Leidinge.

En annan positiv sak för Sundsvalls DFF är att tidigare spelaren Emma Jonsson har gjort comeback. Emma flyttade nyligen till Västerås, men har lovat att hoppa in under våren och hjälpa klubben och laget. Senast mot Hammarby hemma hoppade hon in med kvarten kvar.

– Emma var skadad mycket ifjol, men nu har hon tränat på egen hand. Det är klart att det blir en omställning men hon bidrar med en snabbhet och vi är jätteglada över att hon kommer kunna vara med,i säger Elisabeth Leidinge.

I och med skadorna har Sundsvall plockat upp en hel del spelare från F19-laget.
– Fotboll är en kontaktsport men vi har haft belastningsskador och sånt, det är tråkigt men vi ska slå oss upp ifrån botten, berättar Elisabeth Leidinge.

I Eskilstuna United med fyra vinster och med häng på toppen är läget annorlunda.

– Vi har samtliga spelare tillgängliga och har under veckan hunnit gått igenom vårt försvars– och anfallsspel, berättar tränaren Viktor Eriksson.

– Vi har fått en rapport på Sundsvall och det är ett lag som har haft en tuff start. Nu får vi se om deras nya spelare startar, säger Viktor Eriksson och fortsätter;
– Vi har fått bekänna färg i alla matcherna hittills utom andra halvleken mot Älta i premiären.

Text: Anders Andersson

Rufus 2013-05-25 18:28

Efter dagens förlust mot Eskilstuna United borta tycks tyvärr ljuset i tunneln avlägsna sig ännu mer för SDFF. Var är dina krigar- och fältherregåvor, Ida Brännström?