Umeåseger i Sundsvall

Fredagens tuffa och jämna match på Norrporten Arena i Sundsvall mellan Sundsvall och Umeå Södra i Elitettan slutade med bortaseger 2–0 (2–0). Jonna Persson och Lisa Lantz blev målskyttar.

– Sundsvall borta är en tuff match oavsett vart de ligger i tabellen och vi visste om att det skulle bli tufft, men åter igen svarade vi för en bra insats och samtliga medspelare gjorde det bra, säger lagkaptenen i Umeå Södra Lisa Lantz som kom att bli målskytt för andra matchen i rad.

. Det svängde om spelet i den första halvleken och Umeås ledningsmål kom i rätt skede för gästerna. Maria Niemelä hittade Anna Gruffman med inkast och som med ett inlägg fann Jonna Persson framför målet.
Då hade matchen hållit på i 25:e minuter.

– Vi hade kommit över den perioden i matchen där vi tidigare har släppt in tidiga mål, så fick de den chansen och satte den, säger Sundsvalls DFFs tränare Patrik Jonsson som fick se sitt lag släppa in ytterligare ett mål innan halvtidsvilan.

Lisa Lantz kom att nicka in en hörna.
– Kaisa Ranki slog en perfekt hörna med utåt skruv och jag kunde nicka in den, det var skönt och betydde mycket, kommenterade Lisa Lantz målet.

Sundsvall flyttade upp laget i den andra halvleken och kom runt på kanterna och mitten. Men av chanserna man skapade fick man ingen utdelning. I vägen stod Allyssa Whitehead som åter igen svarade för en bra match.

– Även om de flyttade upp med laget var vi samlade och hade bra kommunikation i våra lagdelar. Vi redde ut det hela och bevakade ledningen, säger Lisa Lantz.
– Vi gjorde en relativ bra match, men Umeå Södra var effektivt och stid för bollinnehavet i den första. I den andra skapade vi bra chanser, men deras målvakt stod för bra räddningar, säger Patrik Jonsson i Sundsvall och fortsätter;
– Vi har ändå jobbat på bra och har skapat lägen, det är bara det att vi inte har det rätta flytet. Nu är det bara att fokusera och mobilisera på matchen mot Djurgården.

För Umeå Södra väntar Eskilstuna hemma.

– Jag tycker att alla åter igen gjorde en bra match och alla var 110 procent fokuserade, det var mycket hjärta och inställning. Dessutom blir en enorm lycka när vi vinner, säger Lisa Lantz som ville plussa för målvakten Allyssa Whitehead men även mittfältaren Maxime Lindholm som har en bra blick för spelet, sliter och stod för bra passningar.

Text: Anders Andersson