Drömstart bäddade för Hovås-seger

Hovås drömstart borta mot Öster med mål redan efter 30 sekunder bäddade för seger med 3–1 (2–1). Därmed passerade man Smålänningarna i tabellen på bättre målskillnad.

– Alla spelarna gjorde ett bra jobb ikväll och när de som kom in kunde höja den redan bra nivån kunde man bara stå vid sidan av och njuta av spelet, säger en mycket nöjd Hovåstränare i Micael Berndtsson.

Det gick undan på Myresjöhus Arena ikväll, för det hann bara ta 30 sekunder så hade Hovås med ett snabbt uppspel, två lång och två korta bollar tagit ledningen. Pernilla Milton var sist på bollen och kunde därmed spräcka målnollan för säsongen.

26 minuter senare kunde Louise Nordenberg kliva fram till straffpunkten och distinkt placera in bollen till höger om målvakten i Öster Sanna Åhlander som var chanslös.
– Östers IF är ett bra lag defensivt men det känns som vi med vårta snabba mål hittade en medicin mot det, säger Hovåstränare Micael Berndtsson som var nöjd med första halvleken trots att Öster till läts reducera.

– Det såg misstänkt offside ut, men det var ett mycket fint avslut och mål. De kontrade på oss och slog en djupledsboll som hittade emellan våra mittbackar, berättar Micael Berndtsson om Östers mål som Felicia Castro svarade för.

I den andra halvleken höjde Hovås tempot igen och det tog bara fyra minuter så stod det 3–1 till gästerna på resultattavlan. Taina Hartikainen var sist på bollen.
– Det är alltid svårt att gå ut till andra halvlek med en 2–1 ledning. Men vi snackade i pausen om att vi skulle försöka öka tempot, hålla fokus i vårt passningsspel och samtidigt inte ha för bråttom. Vi trummade på bra och efter 3–1 var det bekvämt, säger Micael Berndtsson.

– Vi svajade visserligen i mitten av andra halvlek, men i övrigt kontrollerade vi matchen. Vi var lite kvickare och rappare i allt ikväll, summerar Micael matchen och delade ut beröm till alla spelarna.
– Alla spelarna gjorde ett bra jobb ikväll och när de som kom in kunde höja den redan bra nivån kunde man bara stå vid sidan av och njuta av spelet, säger en mycket nöjd Hovåstränare i Micael Berndtsson.

Segern var Hovås andra raka och därmed passerade man Öster i tabellen på bättre målskillnad. För Östers del var det här den första förlusten sedan 1:a maj, då man förlorade borta mot IFK Kalmar med 1–0.

ANDERS ANDERSSON