Bortdömt Djurgården-mål väckarklocka för Umeå Södra

Djurgården fick ett mål bortdömt borta mot Umeå Södra. Det väckte hemmalaget som kunde vinna mötet på T3 Arena med 2–1 (1–0).

– Istället för mål för dem blev det frispark för oss och en stund senare kunde vi göra 1–0, säger lagkaptenen i Umeå Södra Lisa Lantz.

Mötet mellan tabellsjuan Umeå Södra och elfteplacerade Djurgården började ovisst och inget av lagen tog tag i taktpinnen. När sedan Stockholms-laget rann igenom och gjorde mål, blev det bortdömt och hemmalaget fick en frispark.

– Det var olyckligt för dem och samtidigt vaknade vi till och gick in tight i spelet och tog kampen. En stund senare kunde Kaisa Ranki bryta sig in från högerkanten och med vänsterfoten lägga in den snyggt i bortre delen av målet, säger Lisa Lantz.

Målet var mentalt viktigt för Umeå Södra som kunde gå in i pausvila med 1–0.
– Pausvilan var välbehövlig för bägge lagen, vi behövde prata ihop oss, tror Lisa Lantz.

Umeå Södra inledde den andra halvleken piggast och utökade ledningen till 2–0 efter bara två minuter. Kaisa Ranki blev tvåmålsskytt och kunde därmed gå upp på tre gjorda mål i skytteligan. Efter målet hade Södra taktpinnen i ytterligare åtta minuter innan man sjönk ner och bjöd in Djurgården i matchen.

– Vi inledde halvleken bra och spelade aggressivt och piggt. Men sen var det som vi föll ner djupt i vårt spel och bjöd in Djurgården. De pressade oss, säger Lisa Lantz.

Djurgårdens reducering kom på hörna genom Fia Grönborg, som nickade in bollen.
Men närmare än så kom inte gästerna från Stockholm och hemmalaget kunde vinna med 2–1. Därmed skuttade man ett pinnhål upp i tabellen.

– Vi redde ut Djurgårdens press men samtidigt är det något vi måste jobba på framöver, att kunna stänga matcherna. Idag gick det bra men tidigare har vi blivit straffade, tycker Lisa Lantz som var nöjd med hela laget.
– Vi hade bra snack i backlinjen, mittfältet slet på och inhopparna gjorde det också bra.

Närmast väntar retur i Stockholm, innan lagen kan gå på semester tills början på augusti då serien fortsätter.

bose 2013-07-01 18:03

bedrövligt dåligt med bortdömda målet för dif men det är inte första gången det blir märkliga domslut i umeå . skärpning domare

bose 2013-07-01 18:03

bedrövligt dåligt med bortdömda målet för dif men det är inte första gången det blir märkliga domslut i umeå . skärpning domare