Ingen revansch för Djurgården

Inför endast 102 åskådare på ett soldränkt Stockholms stadion tog Djurgården emot Umeå Södra i sista matchen före sommaruppehållet. Trots det dåliga tabelläget var det Djurgården som började bäst av lagen. Både Madeleine Stegius och Linda Lundberg hade skott på mål, men Umeå södra-målvakten Alyssa Whitehead kunde rädda skotten ganska enkelt. Umeå Södra åkte hem med segern, 1-0. Samma marginal som när lagen möttes senast

Gästerna satte hög press på Djurgårdens försvar och mittfält vid uppspelen, vilket gjorde att man ofta vann boll högt upp på offensiv planhalva när djurgårdarna slarvade i passningar och dribblingar. I 18:e minuten kom det som blev det matchavgörande målet. Efter fint förspel fick Maria Niemelä bollen vid straffområdeslinjen och tog sig enkelt förbi mittförsvaret och sköt bollen till höger om Djurgården-målvakten Tove Enblom som inte hade en chans att ta bollen.

Bara två minuter senare gjorde Alexandra Höglund mål för Djurgården, men det var redan avblåst för offside. Anna Gruffman kunde ha utökat Umeå-ledningen när hon i 26 minuten kom fri med den duktiga målvakten i Djurgården, Tove Enblom som gjorde en riktigt bra räddning. Därför stod det bara 1-0 till Umeå Södra i paus.

I andra halvlek var det Djurgården som pressade högt och vann bollen högt upp en del gånger. Tyvärr för deras del var Umeå Södras försvar mycket bättre än deras eget var i första halvlek. De chanser Djurgården skapade var på skott långt utifrån som Södra-målvakten enkelt kunde rädda. Umeå-laget backade hem och satsade på kontringar när de fick chansen, men skapade knappt en målchans i andra halvlek.

De stora skillnaderna mellan lagen var att Umeå spelade mycket rakare i sina anfall och hade ett mycket bättre försvar. Djurgården-spelarna tog ofta för lång tid på sig att passa bollen vidare, vilket gjorde att det ofta blev offside eller bollar som gick till Umeå Södra-spelare.

Djurgården - Umeå Södra 0-1
Mål, 0-1 Maria Niemelä (18)

Text: Eva Fransson