Dagen innan allt börjar

Nya biljetter till matchen mellan Sverige och Danmark men också ett nytt pris till Europas bästa fotbollsspelare. När UEFA, dagen innan premiären, kallade till presskonferens meddelade de bland annat just det.
Snart är EM-bollen i luften. Foto: Fredrik Hasselgren

Dagen innan allt börjar. Det är lite dagen innan julafton-känsla när UEFA under eftermiddagen höll presskonferens inför EM. Journalisterna trampar runt och väntar på att spektaklet ska sparka igång. Volontärerna ler ett stort leende. Alla vet att snart, snart börjar det.
På presskonferensen bjöd UEFA på några nyheter men berättade även att klockan 16.00 idag släpps 300 biljetter till Sverige – Danmark.

Vi börjar där. Morgondagens premiärmatch mellan Sverige och Danmark har varit slutsåld sedan länge. Men under dagen meddelade Göran Havik att det kommer finnas nya biljetter att köpa på ticnet.se klockan 16.00. 300 biljetter som troligen kommer sälja som smör i solsken. Havik berättade även att det just nu säljs många biljetter till matcherna som komma skall. Under det senaste dygnet har 5000 biljetter sålts.
- Och det är inte till Sveriges matcher, för de matcherna är redan slutsålda, sade Havik och berättade sedan att torsdagens match mellan Tyskland och Holland ser ut att bli utsåld även den. I skrivande stund är närmare 6000 biljetter sålda till den matchen.

Men det mest intressanta som berättades på dagens presskonferens var ändock att UEFA i år kommer att dela ut pris till Europas bästa kvinnliga fotbollsspelare. Priset kommer att delas ut i september och samma pris har i två års tid delats ut till bästa manliga fotbollsspelare i Europa. Spelarna kommer att bedömas utifrån sina insatser i såväl klubb- som landslag under 2012/2013. Och en inte allt för vild gissning är att denna spelare kommer att finnas i någon av de tolv trupperna som nu befinner sig på svensk mark.
- Jag skulle bli förvånad om spelaren inte är med i detta mästerskap, sade Karen Espenlund från UEFA på dagens presskonferens.

Trycket på detta mästerskap är stort. Totalt har 705 mediepersoner ackrediterat sig till mästerskapet, en siffra som kan jämföras med 480 ackrediterade till EM i Finland för fyra år sedan. Under matchen mellan Sverige och Danmark kommer 200 journalister att finnas på plats för att bevaka allt som händer.
- Damfotbollen har aldrig varit så uppmärksammad i Sverige som den är nu, berättade Havik på presskonferensen.

Taggar: