EM-notiser lördag

Damfotboll.coms EM-redaktion kollar av vad som är hett för dagen. Idag bland annat med ett nytt biljettsläpp till Finland-Sverige, och en ung anfallstalang med stora ambitioner.

Klockan 15.30 släpps ytterligare biljetter till kvällens match mellan Finland och Sverige. Intresserade får bege sig till biljettluckorna vid Gamla Ullevi. Platserna som säljs är mestadels med begränsad sikt, meddelar SvFF.

Anfallstalangen Ada Stolsmo Hegerberg gör EM-debut i Sverige. Och sätter press på sig själv.
- Jag måste ta vara på chanserna, säger hon till VG.

Norge var nära segern i öppningsmatchen men fick bara med sig en poäng (1-1) efter en sen isländsk kvittering på straff. Dessförinnan hade Ada Stolsmo Hegerberg flera chanser att avgöra men lyckades inte näta.
- Jag kände mig lite osäker under hela matchen. Hade jag varit i god Ada-form hade jag satt bollen i mål. Det var den lilla Ada-kryddan som saknades.

Allt som allt var hon inte nöjd med sin insats och dagen efter pratade hon ut med förbundskapten Even Pellerud.
- Han tyckte att jag kan hålla i bollen lite mer och vara stark. Jag måste använda kroppen, säger hon till VG.

Gruppens enda icke-nordiska lag står på menyn för Danmark i Halmstad. Och de rödvita spelarna är klara över att det är mer än en geografisk skillnad som väntar mot Italien.
- De har den italienska attityden och vill inte gärna att man går in på kroppen på dem. Det ska vi absolut utnyttja, säger Mia Brogaard till DR.

Varningen är utfärdad, Italien kan räkna med fysiskt spel på Örjans Vall från 18.00 ikväll.
- Vi har snackat om, att vi faktiskt kan spela ännu hårdare än vad vi gjorde i den första matchen, säger Mariann Gajhede till DR.

Innermittfältarna Lena Goessling och Nadine Kessler löste inte uppgiften tillräckligt bra mot Holland enligt tysk media. Något som duon också rannsakat i eftersnacket.
- Mot Island måste vi bli bättre på att kombinera och stänga av för misstag, säger Lena Goessling till Kicker.

- Jag tror redan att vi hittat fler lösningar för de kommande matcherna.

Om de lösningarna involverar spelarbyten, möjligen Simone Laudehr från start återstår att se.
- Lena och Nadine har spelat bättre matcher tillsammans och innermittfältarna vann inte tillräckligt mycket boll. Men det är inte alltid nödvändigt att leta alternativ bara för att första matchen inte var hundra procent, säger Silvia Neid.