EM-notiser söndag

Anastasia Pozdeeva som fick utgå i Rysslands match mot Frankrike har undersökts med magnetröntgen. Det blir inga fler EM- matcher för det ryska lagets yngsta spelare . Hon har sannolikt skadat ett korsband i sitt ena knä. Enligt förbundets hemsida kommer hon att opereras efter hemkomsten till Ryssland. .

England har kniven på strupen i nästa match och Tyskland ska hantera ett stort favorittryck mot Island.
I EM:s mest spännande match hittills förlorade England efter ett sent insläppt mål mot Spanien. Inför nästa omgång är det därför en krass verklighet som råder i det engelska lägret.
- Om vi inte vinner vet vi att vi kommer att få åka hem, säger Alex Scott till BBC Sport.

Att förlora premiärmatchen och tvingas kämpa sig tillbaka i turneringen är dock ingen ovanlig sak för England. För fyra år sedan låg man till och med under med 0-2 mot just Ryssland i match två, gick därifrån till seger 3-2, vidare som grupptrea och till slut EM-final.
- Vi har varit i den här situationen förr så paniken har inte kommit än. ibland med England är det så att vi inte tar den enkla vägen så kanske är det nu när vi inte har något att förlora.

Med speltid mot Ryssland gör försvararen Alex Scott sin hundrade landskamp.

En ärlig och öppen approach råder i finsk media dagen efter 0-5-nederlaget mot Sverige. Hufvudstadsbladet konstaterar att Finland var tamt och saknade frenesi.

"Den finska nivån är inte bättre än så här", skriver Helsingforstidningen och ser chanserna som små att Finland ska kunna rubba Danmark på tisdag. En inställming
som förstås inte spelarna skriver under på:
- Vi var helt enkelt inte redo för den här matchen. Men vi hänger inte läpp utan kör på. Vi har allt i egna händer och jobbar vidare, säger Sanna Talonen, målsprutan som var utanför spelet på Gamla Ullevi.

Det är David mot Goliat-tema på söndagsmatchen i Växjö där Tyskland möter Island. Men den tyska försvararen Annike Krahn vet ändå att vilka spelare man behöver se upp med.

Framförallt Margret Lara Vidarsdottir som Krahn spelade med ett tag i Duisburg.
- Jag vet att hon är stjärnan i det isländska laget. Hon är farlig framför mål och har gjort stora framsteg. Jag är mycket glad över att möta henne, säger hon till Morgunbladid.

En poäng för Tyskland mot Holland var en missräkning och nu gäller det att visa att man precis som Sverige håller för favorittrycket mot en på pappret enklare motståndare.
- Det hjälper oss inte att tänka för mycket på den första matchen. Nu går vi för tre poäng mot Island.

Matchen startar 20.30 och det isländska landslaget tackar för alla extra timmar man kan få i uppladdningen.
- Jag var tvungen att använda mycket energi (mot Norge) men det fanns gott om tid att hämta sig efter matchen. Dagen efter var jag väldigt trött, alla timmar som man får vila, tänka på sig själv och äta mycket hjälper, säger Holmfridur ;Magnusdottir till Morgunbladid.