EM-notiser onsdag

Norge hoppas på tysk respekt i Kalmar medan Frankrike i lugn och ro laddar upp för sista gruppspelsmatchen.

I EM går åtta av tolv lag vidare till kvartsfinal vilket ger upphov till att många lag just nu svävar i ovisshet, både om det blir avancemang och vilken motståndare som väntar. Bland lagen som fortfarande kan påverka sin situation är läget mest utsatt för England och Ryssland i grupp C. Framförallt för att den ena pinne som båda lagen står med i tabellen kommer från ett inbördes möte.

I väntan på avgörandet har Toni Duggan som "räddade" England med det sena kvitteringsmålet senast stått för ett annat rådigt ingripande.
Mitt i natten uppmärksammade hon ett pågående inbrottsförsök i en glasskiosk, enligt The Guardian.
- Vi har lärt känna ägaren väl, har gett honom en biljett till matchen ochn några flaggor så jag ringde receptionen och de fick tag i polisen. Förhoppningsvis fångade de inbrottstjuven, säger hon till tidningen.

Om ett par timmar startar den mycket intressanta gruppfinalen i Kalmar mellan Tyskland och Norge. De norska spelarna har respekt för sina motståndare men tror att ett ömsesidigt förhållande råder.
- Tyskland tycker inte om att möta oss eftersom vi är kompakta och tuffa. Även om de ofta har dragit det längsta strået mot oss, tycker jag att vi har presterat bra mot dem, säger Marit Fiane Christiansen till VG.

I fransk press är spekulationerna i full gång om hur det blåa landslaget, som är EM:s enda obesegrade hanterar laguttagningen i matchen mot England. "Bini brukar inte vara en anhängare av stora omvälvningar", noterar L´Equipe. Redan klart är att Frankrike hade en lugn dag igår med lunch inne i Norrköping på den korta vägen till sista gruppspelsanhalten Linköping.