EM-notiser torsdag

Tyskland slickar såren, Danmark tränar på utan att kunna påverka sitt eget öde och Islands Holmfridur Magnusdottir är avstängd i kvartsfinalen.

Ett helt annat, skralare tyskt landslag än vi vant oss vid eller utstuderad taktik för att göra vägen genom turneringen enklare? Svaret kan vara både och. Enligt Silvia Neid påverkade de nya förhoppningarna, trycket hemifrån efter 0-0-matchen mot Holland knappast.
- Vi känner bara av trycket som vi skapar själva. Vår ambition är att vinna varje match och oavgjort hade räckt för att vinna gruppen, sade förbundskaptenen till Kicker som konstaterar att laget nu får en resdag, förvisso bara från Kalmar till Växjö, och spelar sin kvartsfinal på söndag istället för måndag.

Rubrikerna är vänligare och mer positiva i norsk press efter skrällen.
- Det här är extremt stort, säger Ingvild Stensland till VG och namnen Isaksen som med mer tur än skicklighet ändå förpassade bollen i mål till 1-0 njuter av segern.

- Jag tror nog att alla kommer att få upp ögonen för oss nu. Det er en jätteprestation att slå Tyskland. Det er det verkligen, säger hon.

Förbundskapten Even Pellerud har lagt märke till att laget nu får mer och mer respekt.
- Man ser att våra unga spelare kommer upp och präglar laget. Folk ser ett lag som är löpstarkt och vill kämpa för varandra, säger han till VG.

Norr om Göteborg tränar EM:s just nu minst uppmärksammade landslag på. Danmark väntar spänt på de sista resultaten från gruppspelet. I nuläget har de rödvita en kvartsfinalplats men om antingen England eller Ryssland tar en poäng väntar lottning och en seger för endera lagen när grupp C spelas färdigt betyder att Danmark får packa spelarbussen och dra hemåt.
- Det är bara att träna på och hoppas. Det är alltför roligt att vara på EM och vi vill inte åka hem än, säger Katrine S Pedersen till det danska förbundets hemsida.

Ytterligare en avstängning har kommit in i UEFAs rapporter. Islands Holmfridur Magnusdottir fick en sen varning mot Holland igår, hennes andra i turneringen och hon får inte spela i kvartsfinalen. Efter kvartsfinalerna nollställs statistiken, enskilda gula kort tas inte med till semifinalspelet.