EM-notiser lördag

UEFA presenterar siffor från gruppspelet, Silvia Neid är under press och Casey Stoney beklagar Englands missade möjligheter.

UEFA har skärskådat gruppspelet och presenterar bland annat följande intressanta tal.

.... Tre spelare, Nadine Angerer, Patrizia Panico och Sandrine Soubeyrand har varit med i samtliga fem slutspel sedan 1997.

.... Sveriges 5-0-seger mot Finland tangerade den största segermarginalen i ett EM.

.... Noll röda kort delades under gruppspelet, samma "snälla" siffra som 2005.

Innan England inledde hemresan från sitt läger i Östergötland fick BBC en lång pratstund med Casey Stoney.
- Efter all mediabevakning som vi fått känns det verkligen som att vi missade möjligheten, säger lagkaptenen och fortsätter med att försöka förklara det tidiga uttåget.

- Jag är inte säker på att det handlar om taktik. Jag tyckder att vi underpresterade som individer och som lag. Vi passade inte tillräckligt bra, vi höll inte i bollen tillräckligt bra och vi försvarade oss inte tillräckligt bra. Taktiken spelar ingen roll om det grundläggande inte är på plats.
Stoney förutspår också Frankrike som finalsegrare.
- Det är ingen tillfällighet att sju spelare från deras startuppställning i torsdags spelar för Champions League-tvåan Lyon och alla tränar på heltid.

Bild-Zeitung har hittat en ny vinkel på DFB-presidenten Wolfgang Niersbachs stöd för förbundskaptenen Silvia Neid. När Tyskland möter Italien imorgon finns Niersbach på plats i Växjö och Bild frågar sig om det är bra eller dåligt för Neids fortsatta ledarskap. Med förlust i kvartsfinalen lär Neid sitta löst men de officiella beskeden är mer välpolerade om presidentens resa till Sverige:
"Vi vill visa laget att vi står bakom det", uttalar sig Wolfgang Niersbach i ett pressmeddelande från DFB.