Inför Italien-Tyskland

Italiens seger mot Danmark gjorde att man kunde traska lugnt på stigen mot kvartsfinal. Väl där väntar Tyskland, utan samma goda mästerskapsform som vi har vant oss vid att se men som ändå alltid är Tyskland.

Det är läge för att skjuta på middagen och offra några soltimmar för EM denna långa lördag när de första semifinalisterna ska presentera sig. Sveriges match mot Island följs av ytterligare en kvartsfinal i Växjö och det enda som i nuläget är säkert är att vinnarna i de båda matcherna ställs mot varandra på onsdag på Gamla Ullevi.

För Italien och Antonio Cabrini kom taktiknerven i kläm när man vilade spelare i sista gruppspelsmatchen och sedan fick se Tyskland dyka upp som motståndare i kvartsfinalen. Nu är det bara bästa laget på plan som gäller och det bör förutom de självklara startspelarna Patrizia Panico och Melania Gabbiadini som dominerar högerkanten också inkludera Laura Neboli i backlinjen. Hon och Elisa Camporese som båda missat några matcher under EM är spelklara enligt uppgifter på presskonferensen dagen före match och tysklandsproffset Neboli har sin syn klar på Tyskland.
- Det är ett starkt och välorganiserat lag men jag anser inte att det är så lysande som för fyra år sedan. Jag tycker att de har blivit enklare att besegra. Om vi gör vårt jobb till 100 procent, kan vi komma till tals med dem, säger hon till uefa.com.

I kvalet stack 64 mål ut för Tyskland men väl i EM har målskyttet inte markerat sig på samma sätt. Med tre mål på tre matcher har laget presterat framåt på samma nivå som de flesta andra som tagit sig vidare, en bit efter Frankrikes sju och Sveriges nio fullträffar.
-Jag fick känslan att vi ville gå in med bollen i mål, säger Silvia Neid apropå 0-1 mot Norge.

Å andra sidan har chanser inte saknats, Islandsmatchen var en påminnelse om storhetstiden med flera av lagets nya spelare som stjärnor på plan.

Lena Goessling som haft feber och Jennifer Cramer som var avstängd senast är båda tillgängliga om Silvia Neid väljer att gå den vägen i laguttagningen, en annan väg är att göra större förändringar efter förlusten mot Norge som skickade över Tyskland på den andra lottningshalvan.
- Vi vet alla att Italien är ett tekniskt starkt lag och att de tycker om att passa runt bollen, kan tackla och är tuffa att möta. De behöver bara en halvchans för att göra mål
och det kommer att bli en riktig utmaning, är förbundskaptenens ord om motståndet till uefa.com.

Växjö 18.00: Italien-Tyskland