Tyskland för Sverige i semifinal

Simone Laudehrs mål efter 26 minuter blev kvartsfinalens enda mot Italien inför 9.265 på Myresjö Arena i Växjö. Det betyder att Sverige och Tyskland möts i semifinal i Göteborg på onsdag .

Italien lyckades inte bryta Tysklands segersvit i mästerskap. Fortfarande lever hoppet för Europa-mästarna att kunna försvara titeln.
Matchen såg bara ett mål men Tyskland borde ha vunnit med mer.
Anja Mittag och Simone Laudehr hade ett par bra nickförsök alldeles i inledningen, men Italien var skickligt att stänga ytor.
Det blev en fast situation, en hörna från höger av Lena Goessling som öppnade för Simone Laudehrs skott den lilla lucka som många italienskor inte lyckades täppa till. Det hade gått 26 minuter. Det var egentligen en onödig hörna sett med italienska ögon. Backen Raffaella Manieri såg ut att kunna täcka ut bollen över kortlinjen men Lena Lotzen låg på och slog bollen på henne.

Italiens motmedel var högerinläggen från Melania Gabbiadini, men det kom aldrig någon andravåg för att fånga upp tyska undanrensningar. Italiens bästa chans i första halvlek var Elisa Camporeses nick över efter 35 minuter samt Daniela Stracchi skott som Nadine Angerer räddade ett par minuter före halvtid.
Det såg ut som att Italien samlat energi i halvtid. Det blev litet mera kamp på mittplan men de klingade av. Det gav också utslag i domare Katalin Kulcsár notering, fem gula kort.
Tyskorna klarade värmen bäst. Backen Cecilia Salvai fick rädda på mållinjen i början av andra medan Dzsenifer Marozsan som ersatte Anja Mittag tidigt i andra halvlek tvingade Chiara Marchitelli till en av flera högklassiga räddningar.
I slutminuterna var det inte Italien som låg på för kvittering utan Tyskland som via en trippelhörna fick se Simone Laudehrs skott ta i stolpen. Välförtjänt utsågs hon till matchens lirare.

Taggar: ,