EM-notiser måndag

Semifinalen i Göteborg flyttar ett mästarmöte och Danmark måste visa stor förbättring för att ha chans i kvartsfinalen.

Tysklands avancemang till semifinal mot Sverige på onsdagen i Göteborg får konsekvens för tungviktsmatchen mellan Bayern Münchens och FC Barcelonas herrlag. Den utsålda matchen i München (71.000) tidigareläggs nu för att tyska tevetittare ska kunna följa Göteborgs-matchen i direktsändning från kl 20.15.

Tyska medier rapporterar stort tittarintresse för Dam-EM. Över 4 miljoner eller 23,2 procent såg kvartsfinalen Tyskland - Italien.

Kvalitetskraven för att vinna kvartsfinalen är betydligt för större för Danmark än de som gällde för att gå vidare från gruppen. För den danska förbundskaptenen Kenneth Heiner-Möller finns bara alternativet att motivera laget att utnyttja tillfället som otippade.
- Om vi kan träffa rätt på samma ställen som mot Finland, så är det precis där som Frankrike är en liten smula svaga. Sen ska vi bara vara cirka 1 000 procent vassare i straffområdet så ska det nog gå, säger han till DBU:s hemsida.

EM är Kenneth Heiner-Möllers sista uppdrag som på posten som förbundskapten.

Frankrike närmar sig kvartsfinalen som bara är några timmar bort med självförtroende och respekt.
- Det är en annan tävling som börjar med matcherna där det är direkteliminering. Om vi spelar vårt spel och behåller koncentrationen så, säger Elodie Thomis till AFP.

Montpellieranfallaren Marie-Laure Delie som fanns med i två första EM-matcherna ådrog sig en hamstringskada på uppvärmningen inför matchen mot England och är ett mycket osäkert kort i kväll i Linköping men som vanligt har Frankrike en mängd mycket kompetenta alternativ att välja på som ersättare.