Tårfyllt svenskt avsked i semifinalen

Ett bortdömt mål, en intensiv kvitteringsjakt och en bitter slutsignal. Sverige upplevde en känslostorm under semifinalen på Gamla Ullevi och den fortsatte när spelarna lämnade arenan i Göteborgs-natten.
Charlotte Rohlin och Kristin Hammarström tackar publiken efteråt.

- Det är otroligt tungt och jobbigt, man har ju gråten i halsen hela tiden, svårt att förklara hur det känns, sade Charlotte Rohlin.

Linjen mellan idrottslig succé och sorg är tunn, men att den alltid ska skilja Tyskland och Sverige åt gör det svårare att smälta. Tyskland var huvudet högre, Sverige höll huvudet högt men hade ingen reservplan förutom alltför många långbollar för att skapa chanser.

Spelet var både initiativ- och målrikt fram till semifinalen men fastnade i första halvlek mot det rutinerade mästarlaget och bollen gick inte in trots försöken efter paus.

Tyskland hade trots allt fler skott på mål och är vidare till den åtminstone utsålda finalen på Friends Arena, blågult håller bronsmedaljen i händerna i fallet men så nära målet var besvikelsen stor.
- Idrott kan vara så förbannat jäklig ibland och det fick uppleva idag.

I en stund, en förhållandevis lång stund dessutom fick de svenska spelarna glädjas på plan. Men det var innan domaren hunnit komma fram till att en regelvidrighet föregått Lotta Schelins boll i mål.
- Man hinner jubla. Jag hör inte signalen när Lotta gör målet när man vänder sig ser man att domaren står vid en situation, sade Charlotte Rohlin.

Vid Tysklands mål hade mittbacken betydligt närmare upplevelser av situationen.
- Det känns inte så farligt, hon är så långt ut på kanten. För mig när jag landar på backen är det ingen fara men sen ser jag att "Krisse" (Kristin Hammarström) har kommit långt ut. Det är marginalerna igen, vi hade de verkligen inte på vår sida.

Var det något hos Tyskland som överraskade er?
- Nej, vi visste precis hur de skulle spela. Antingen sätter de ett låg eller hög press, i början satte de ganska hög press men när vi väl kom förbi den pressen agerar vi bra.

Kristin Hammarström som räddade flera farliga lägen var självkritisk mot den egna prestationen vid 0-1.
- Tyvärr släpper jag in ett mål, när jag får se situationen så här lite snabbt efteråt vill man alltid se att man gjort annorlunda. Med tanke på att Rohlin är i en duell har jag tid att reagera. Hon slänger sig fram och får en fot på bollen och jag hinner inte ner tillräckligt snabbt, sade hon.

Fler och fler spelare tar sig igenom EM:s största pressuppbåd, samtidigt som spelarbussen går på tomgång utanför. EM fortsätter men är ändå över det var abrupt som Sverige fick ta farväl.
- Förbannat tråkigt att lämna, för det har varit så fantastiskt att spela inför den här publiken, på hemmaplan. Det har verkligen varit en fest, sade Charlotte Rohlin.

Vad betyder intresset för damfotbollens utveckling?
- Det är så otroligt kul och vi är så värda det här. Kul att fler har hittat hit, jag hoppas det fortsätter och att många som har tagit sig till arenorna kommer och kollar på oss i Damallsvenskan, sade hon till sist.