Silvia Neid bjuder på dans

Tyskland bjöd på en del skratt dock inga enskilda intervjuer när de mötte pressen inför söndagens final. Och förbundskaptenen lovade dansa med två herrar på en eventuell segerfest.
Silvia Neid (Foto: Rainer Fussgänger)

Tyskland var först ut med presskonferens och träning på lördagen. Silvia Neid flankerades av spelarna Sara Däbritz och Nadine Angerer. Stämningen var upprymd och full av förväntan- Språket var tyska med tolkhjälp för internationella frågor - Silvia Neid sägs vara inte flytande på engelska.

Nadine Angerer: - Vi vet att vi inte gjort vår bästa match i gruppspelet mot Norge, men i morgon är det en ny match. Det är en final. Vi vill båda vinna och chanserna är 50/50.

Silvia Neid: - Dagsformen är avgörande. Vi vet vad norskorna kan, de är fysiska, bra i närkamperna, de kan spela på stora ytor, en svår motståndare helt enkelt.

Replikerna är tagna ur presskonferensen. Tyskland tränade efter den och sedan åkte laget till sitt hotell i Solna. Inga intervjuer, förutom för utvalda tyska medier med bra kontakter till landslagsledningen.

Det skrattades åtminstone en hel del. Om det stämmer att Silvia Neid har sagt att skulle ta en dans med tyska fotbollsförbundets president Wolfgang Niersbach om man vinner mot Norge, ville någon veta.

- Inte bara med Niersbach, skrattade Neid. - Då skulle jag även dansa med Daniel Meuren, journalisten som har skrivit om detta i Frankfurter Allgemeine. Var är ni? Jo, där sitter han, skämtade den tyska förbundskaptenen.

Dessutom pratades gamla minnen från 1995 när Norge vann VM-finalen i Sverige mot just Tyskland med 2-0. Då hette Norges tränare Evan Pellerud och då hette Tysklands målspottare inte Celia Okoyino da Mbabi utan Silvia Neid.

- Lyckligtvis spelar jag inte längre, sa Neid. - Jag kan nämligen ingenting mer.

- Vi hade en svår start in i turneringen. Vi har dock kämpat och har vuxit som ett lag, sade Nadine Angerer.

- Att vi står i finalen i morgon är ju en belöning för alla förberedelser som vi har gjort, avslutade Angerer som sa även att man inte kan jämföra hennes matcher i Stockholm för Djurgården med söndagens final på Friends Arena.

Det är högst sannolikt att Celia Okoyino da Mbabi ersätter Anja Mittag. Tyska BILD-Zeitung avslöjade redan startelvan och har vanligtvis säkra källor:

Angerer, Maier, Bartusiak, Krahn, Cramer, Laudehr, Goessling, Kessler, Lotzen, Maroszan, Okoyino da Mbabi.